NIEUWSlucille cummings-heineken

Weduwe Freddy Heineken op 95-jarige leeftijd overleden

De weduwe van biermagnaat Freddy Heineken, Lucille Cummings-Heineken, is donderdag op 95-jarige leeftijd overleden. Dat meldt De Telegraaf.

Freddy Heineken met Lucille en dochter Charlène, vermoedelijk bij zijn aftreden op 3 mei 1989. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Freddy Heineken met Lucille en dochter Charlène, vermoedelijk bij zijn aftreden op 3 mei 1989.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Cummings-Heineken groeide op als dochter van een bourbonstoker in LaRue County, Kentucky. In 1948 trouwde ze met Freddy. Zij kregen samen één dochter: Charlene, geboren in 1954. Lucille was al bijna negentien jaar weduwe, nadat Freddy Heineken in 2002 overleed.

Het echtpaar leerde elkaar kennen in de Verenigde Staten. Een paar dagen na hun eerste ontmoeting wist Freddy zeker dat hij zijn toekomstige vrouw gevonden had, zei Lucille in 2016 in een documentaire over het bierconcern op RTL Z. Dat sprak hij ook uit naar haar. ‘En ik zei: ‘Wat?’ En anderhalf jaar later zijn we ook getrouwd.’

Freddy Heineken viel op de ‘Marlène Dietrich-benen’ van Cummings, schreef Frénk van der Linden in 2011 in een portret in de Volkskrant. De journalist, die het echtpaar goed kende, zag haar als ‘industriële adel’, ‘Mevrouw Heineken oogde zelfs in een trainingspak als een stijlvolle dame, zonder blingbling, kapsones en botox.’ Ja, Freddy was een ‘womanizer, voorzien van minnaressen en vaste vriendinnen’, maar hij zou het huwelijk nooit opbreken. Dat was echte liefde.

Tegenwoordig heeft dochter Charlene de Carvalho een controlerend belang in Heineken. Zij staat nog altijd te boek als de rijkste Nederlander van het moment, met een vermogen van 12,1 miljard in de Quote 500 van dit jaar.

Het afscheid van Lucille Cummings-Heineken vindt plaats in familiekring, meldt De Telegraaf. De plek van overlijden is tot dusver niet bekend gemaakt.

Meer over