Update

Wedstrijd tussen ADO en Heerenveen afgelast

De eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen van zaterdag is afgelast. Dat deelde de KNVB vrijdag mee. Uit diverse keuringen van de bond blijkt dat het speelveld in het Kyocera Stadion niet voldoet aan de gestelde voorwaarden. Het veld is niet egaal en de veiligheid van de spelers en officials kan niet worden gegarandeerd.

null Beeld anp
Beeld anp

Afgelopen woensdag werd in Den Haag de inhaalwedstrijd tussen ADO en Vitesse gespeeld (2-1 voor ADO). Ook toen lag het veld er al erbarmelijk bij, maar werd het duel toch gespeeld. Dat leidde tot veel kritiek van trainers en spelers van beide clubs. De KNVB stelde naar aanleiding daarvan een onderzoek in.

ADO moet structurele maatregelen treffen
Uit dat onderzoek bleek vrijdag dat het veld niet speelklaar gemaakt kon worden voor zaterdagavond. De KNVB heeft ADO aangegeven structurele maatregelen te treffen om verdere vertraging van de competitie te voorkomen.

Ook wordt de afgelasting voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal die gaat kijken of ADO kan worden bestraft. De eerdere afgelasting van ADO Den Haag - Vitesse wordt ook nog door de aanklager onderzocht.Wanneer het duel tussen ADO en Heerenveen moet worden ingehaald is nog niet duidelijk. De KNVB maakt de nieuwe datum zo snel mogelijk bekend.

'Een enorme teleurstelling'
Dat de wedstrijd tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen zaterdag niet door kan gaan, heeft voor een grote domper gezorgd bij de thuisclub. Dat schrijft ADO vrijdag op de website. 'De omstandigheden van het veld zijn door de KNVB niet goed genoeg bevonden om de wedstrijd te spelen. Dit is zowel voor de supporters als de club en de sponsoren natuurlijk een enorme teleurstelling', aldus de club.

'Zeker gezien het goede resultaat van afgelopen woensdag tegen Vitesse (2-1-winst) hadden wij gehoopt om de positieve 'flow' tegen sc Heerenveen door te zetten. De afgelopen weken is er door de gemeente Den Haag en Heijmans hard gewerkt om de overlast die is ontstaan aan het veld te verhelpen en structureel te verbeteren.'

'Gras groeit niet harder door er aan te trekken'
'Het veld verkeerde met de zandbanen in een slechte staat. Het is als het is: gras groeit niet harder door er aan te trekken. We wachten een nieuwe datum af en zien ernaar uit om ADO Den Haag onder betere omstandigheden te ontmoeten', aldus ad interim-directeur Gaston Sporre van de Friese club.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over