Nieuws

‘We zijn geen racisten’, zegt Britse prins William over Oprah-interview

Inmiddels heeft ook de Britse prins William gereageerd op het geruchtmakende interview van zijn broer Harry en diens vrouw Meghan bij de Amerikaanse talkshow-host Oprah Winfrey. ‘We zijn geen racistische familie’, zei hij tegen een verslaggever tijdens een bezoek aan een school in Oost-Londen.

'We're very much not a racist family' antwoordde de prins op een vraag van een verslaggever. Beeld AP
'We're very much not a racist family' antwoordde de prins op een vraag van een verslaggever.Beeld AP

Tijdens dat interview zei Meghan Markle dat een lid van de Britse koninklijke familie zich tijdens haar zwangerschap zorgen maakte over hoe donker de huidskleur van haar kind zou worden. Markle heeft een Afro-Amerikaanse moeder. De zwangere prinses kampte destijds met zelfmoordgedachten, vanwege de aanhoudende mediastorm en wat zij ervoer als een gebrek aan steun vanuit het Britse koninklijk huis.

Het interview met Oprah, waarin het lid van de koninklijke familie die de opmerkingen gemaakt zou hebben niet bij naam genoemd wordt, stuurt sindsdien schokgolfjes door de wereld. William heeft nog niet met zijn broer gesproken sinds het interview, zei hij tijdens een schoolbezoek in het oosten van Londen. Dat gaat hij wel doen.

Het prinselijke paar Meghan en Harry keerden zich onlangs af van Engeland, naar eigen zeggen omdat de tabloidpers hun leven op het eiland vergalde.

Meer over