INTERVIEW

'We maken geen ruzie op vakantie'

De kunst van het vakantie vieren volgens een bekendere Nederlander. Sacha de Boer (49) zit achterop bij Rick Nieman (50), in Tennessee.

Sacha de Boer (49) zit achterop bij Rick Nieman (50.Beeld Sacha de Boer

Hoe is het daar?

Heerlijk. Ik voel me hier thuis. Het is wel warm. We trekken van Nashville naar New Orleans en de motor geeft af en toe 100 graden Fahrenheit aan. Dat is iets van 36 Celsius. Best warm met een speciale motorspijkerbroek, cowboylaarzen, helm en handschoenen.

Krijg je er een vakantiegevoel van?

Ja zeker! Ik geniet er enorm van om veel mensen te spreken en doordat we op een stoere Indian rijden, hebben we veel aanspraak. Steeds horen we: 'O wow, what a cool bike!' We reden door een ruige buurt met overal ingeslagen ramen en autoruiten met kogelgaten erin en daar kwamen we langs twee donkere kerels en die zwaaiden naar ons. Zó schattig.

Hoe nam je de foto?

Ik heb geen statief bij me, dus ik heb mijn rugzak volgepropt met spullen en die op een paar stenen gezet en daar mijn camera opgelegd, die op een automatisch standje stond, zodat-ie om de 10 seconden klikte. Ik heb veel foto's waarop ik een beetje moeilijk naar de camera kijk met een blik van: doet-ie het nou?

Jullie zien er verliefd uit.

Dat zijn we ook, haha. We hebben enorme lol, zijn echt een goed motorteam. Ik doe de navigatie en Rick rijdt.

Maken jullie dan weleens ruzie? Kaartlezen en de liefde schijnt een dodelijke combinatie te zijn...

Nee, we maken geen ruzie op vakantie. Sowieso hebben we het altijd leuk en gezellig. Dat klinkt een beetje corny, maar dat is gewoon echt zo.

Hebben jullie oortjes zodat jullie onderweg gezellig kunnen blijven kletsen?

Nee, dat lijkt me irritant. Ik vind het leuk om af en toe in mijn helm te zingen, en ik kan niet zingen, dus het is beter als Rick dat niet hoort. Wij roepen gewoon onder de helmen naar elkaar toe: ik zie een mooie foto! Stop even! Of: Hier naar links! We rijden zo veel mogelijk mooie wegen, snelwegen zijn saai. We hebben bijna een slang overreden, een adelaar zat langs de kant van de weg, we hebben krokodillen gezien; en wilde paarden, ezels en veel vogels.

Wat is jullie spannendste avontuur tot nu toe?

Toen we in een nationaal park waren, begon het ineens te stormen, onweren en bliksemen boven ons hoofd. Toen dachten we: wat was het ook alweer? O, niet onder een boom. O, ook niet op een open plek. Uiteindelijk hebben we door de plens buien heen glibberend onze weg vervolgd en kwamen drijf- en drijfnat aan in zo'n schattig hutje. Dan smaakt een biertje lekker...

Is Rick stoerder als hij op de motor zit?

Rick is altijd stoer, motor of niet. Mensen zien mij en Rick vaak als de tuthola's van het nieuws, maar zo zijn wij helemaal niet.

Meer over