'Wat zit je gezichtshuid leuk!'

Jammer voor gezichtscrfabrikant Biodermal, opdrachtgever voor het belangwekkende onderzoek. Als vrouwen in de spiegel kijken, dan checken ze vooral, in 90 procent van de gevallen, of ze niet toevallig een bad hair day hebben....

Het Nipo moest er van Biodermal aan te pas komen. Zo graag wilde de crfabriek het spiegelgedrag van vrouwen doorgronden. De onderzoekers kwamen met boeiend materiaal. Wie zou nu nog zonder de wetenschap kunnen dat vrouwen gemiddeld vijf keer per dag in de spiegel kijken? En is het niet hoopgevend dat vrouwen dan gemiddeld drie keer tevreden zijn met wat ze zien?

Maar het Nipo-onderzoek heeft ook schokkende feiten aan het licht gebracht. Vrouwen kijken bijvoorbeeld niet graag naar hun eigen neus. Maar 8 procent bekijkt de eigen gok, en of die glimt. Een blik op het figuur is ook niet populair. Maar 17 procent werpt die.

En wat Biodermal nog het meest steekt: 'Ondanks dat de vrouw veelvuldig crs gebruikt, krijgt bijna de helft nooit een complimentje over haar huid.' Vooral hoger opgeleide vrouwen blijven verstoken van waarderende opmerkingen. Opvallend vindt Biodermal nog dat oudere vrouwen 'significant vaker' complimentjes krijgen over de huid. Die komen dan voor 50 procent van familieleden, ontdekten de onderzoekers.

Meer over