Wat u moet weten voordat u gaat lunchen

Volgens de luchtvaartmaatschappij Kogalimavia stortte het vliegtuig afgelopen zaterdag boven Egypte niet neer door een technische fout. Verder schrijft de Telegraaf dat bondscoach Blind geen beroep meer zal doen op Van Persie en krijgen de dieren in Artis geen namen meer. Dit is de middageditie van uw nieuwsgids.

Nog een keer: de foto van het de legendarisch kopbal van Van Persie tegen Spanje Beeld anp
Nog een keer: de foto van het de legendarisch kopbal van Van Persie tegen SpanjeBeeld anp

De ochtend in vogelvlucht

- De luchtvaartmaatschappij Kogalimavia verwerpt de mogelijkheid dat een technische fout de vliegtuigramp in Egypte zaterdag heeft veroorzaakt.

- Bondscoach Danny Blind is niet van plan Robin van Persie nog op te roepen voor het Nederlands elftal, dit meldt De Telegraaf.

- Martijn van Dam, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, wordt de nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken. Dat hebben bronnen in Den Haag bevestigd aan het ANP.

- De nieuwe gratis sportzender van Ziggo gaat op 12 november de lucht in en gaat Ziggo Sport heten. De sportzender, op kanaal 14, is gratis voor alle Ziggo-klanten met digitale ontvangst. De Champions League is er overigens níet te zien.

Een + achter een artikel?

Artikelen met een + erachter zijn uiteraard gratis te lezen voor abonnees van de Volkskrant. Nog geen abonnee? Geen nood! U kunt de Volkskrant hier twee weken gratis en zonder verplichtingen proberen.

Voor aan de lunchtafel

Kent u Tanja het nijlpaard nog? Het nijlpaard dat ruim 49 jaar in de Amsterdamse dierentuin Artis woonde. Of Raspoetin de imposante Siberische tijger? Maar de nieuwe Artis-directeur vindt namen voor wilde dieren uit de tijd: 'Dieren hebben niet dezelfde gevoelens als mensen. We moeten ze in hun waarde laten.' (+)

Columniste Sylvia Witteman is meteen naar Artis gefietst en heeft op Twitter al minimaal 25 dieren een nieuwe naam gegeven. Bekijk ze hier allemaal.

Toen Marc Chavannes na 42 jaar zijn vertrek bij NRC Handelsblad aankondigde, vroeg de hoofdredactie of hij nog eens wat voor de krant zou schrijven. Dat moest Chavannes (69) even vragen aan zijn nieuwe hoofdredacteur, Rob Wijnberg (33) van De Correspondent. 'In principe schrijf je nu voor ons', was zijn antwoord. Een interview met de 'beste hoofdredacteur die NRC nooit heeft gehad'. (+)

En mocht u nog naar cabaret willen, onze recensent Patrick van den Hanenberg raadt u van harte Tim Fransen aan. Hij geeft vijf sterren voor Het failliet van de moderne tijd: 'Fransen combineert moeiteloos twee werelden: Chopin en Mariah Carey, Nietzsche en een bamischijf, in een van de meest sprankelende cabaretervaringen van de afgelopen jaren.'

'Na de wanprestatie in Den Haag was de hosannastemming bij Feyenoord zondag in één zucht vervlogen', schrijft columnist Willem Vissers (+). 'Het was onwerkelijk hoe groot de euforie was geweest. Een wolk van aanhankelijkheid trok over Nederland na de zege op Ajax in het bekertoernooi.'

En tot slot onderstaande foto van Klaas Jan van der Weij, uit de serie Rookie. Bekijk alle foto's van jeugdsporters hier.

KNSB-Cup A, eerste selectiewedstrijd Mini's Dames Beeld Klaas Jan van der Weij
KNSB-Cup A, eerste selectiewedstrijd Mini's DamesBeeld Klaas Jan van der Weij

Grabbelton Internet

De geruchtenstroom rond de nieuwe Star Wars komt op stoom. Gevonden op Reddit: Jar Jar Binks, de klungelige Gungan die zijn debuut maakte in episode one. Welnu, let op, volgens deze uitgebreide fantheorie is Binks helemaal niet zo onschuldig als hij op het eerste gezicht lijkt.

En zoals dat dan gaat: er is nu ook een website genaamd Death Jar Jar en uiteraard heeft iemand ook een trailer in elkaar geknutseld: The Binks Awakens.

En het is eigenlijk iedere maandag vaste prik in deze rubriek: een item uit Zondag Met Lubach, de satirsche nieuwsshow van Arjen Lubach. Hoofdvraag deze keer: 'Moeten we misschien iets minder vlees eten?'

En het internet heeft één winnaar uitgeroepen voor de verkiezing 'beste Halloween-kostuum van een beroemdheid'. Tromgeroffel... Heidi Klum als Jessica Rabbit.

null Beeld AP
Beeld AP

Elke middag op mobiel?

Dit overzicht elke middag op mobiel ontvangen? Dat kan.

null Beeld Gummbah
Beeld Gummbah
Meer over