Satire

Wat te doen op een G7-top waar je niemand kent?

Iedereen kent het wel: dat ongemakkelijke gevoel dat je op een G7-top bent waar je niemand kent. Wat handige tips om makkelijker te mixen met wereldleiders die staan te roken op het balkon.

G7-bijeenkomstBeeld getty

1. Leg nieuwe verbanden

Als je op een plek bent waar je niemand kent, kan het intimiderend zijn je bij andere groepjes te voegen. Om die drempel te verlagen, kun je vragen waarvan de mensen elkaar kennen. Bijvoorbeeld: 'Angela, waar ken jij Barack van?' Je zult merken dat het een leuk gesprekje oplevert. Wellicht ontdek je wel dat jullie hetzelfde werk doen: 'Ben je óók regeringsleider, wat leuk!'

2. Neem nog een handje zoute stengels

Met volle mond kun je niet praten. Zo voorkom je gedurende een aantal minuten de druk van het niet voeren van een gesprek met de minister-president van Japan. Neem de tijd voor je zoute stokjes en kijk af en toe wat mensen aan. Wie weet vind je een manier om straks met lege mond aan te haken bij het gesprek over de aanpak van terrorisme.

3. Eén drankje: oké! Slempen? Nee!

Een veelgemaakte fout is denken dat veel alcohol je vriend is. Maar alcohol is je niet-vriend, die ervoor zorgt dat je al voor het avondeten staatsgeheimen hebt verteld en allerlei gênante verdragen hebt ondertekend. Met mate dus!

4. Leer je chauffeur partytrucjes

Je chauffeur is natuurlijk een plebejische rij-aap, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je dat beest meer dan één trucje kunt leren? Inderdaad: leer je chauffeur jongleren, leer hem hoe hij muntjes kan laten verdwijnen of zelfs korte sketches kan opvoeren. Je zult op geen G7-top de risee meer zijn.

Meer over