Wat drinken we op 30 april?

De gevatte aanbiedingen vliegen ons om de oren:

Wijn

Webwinkel Wijnen van Oranje biedt een 'kroningswijn', overigens alles behalve oranje. Kleurstoffen in wijn, 'daar krijg je gedonder mee', zegt directeur Nick Postma. De gelegenheidswijn komt van een Nederlandse wijnboer uit Frankrijk en heeft een oranje kroontje op het etiket. 'Ik zou zeggen: ik wil 'm.' Laat dat nu precies de naam van de kroningswijn zijn: 'Ik Willem'.

Bier

Willem-Alexander moet een koning zijn die na een lange werkdag op de bank onderuit zakt met een biertje. Dat vinden althans de bedenkers van de Majesteit Premium Organic Pilsener. Een 'doordrinkbiertje' voor elk moment, gebrouwen door de Leckere. Met een knipoog naar het Prins Pils-imago hopen de bedenkers - 'royalisten 2.0' - dat Willem-Alexander bier blijft drinken. Recht uit de fles, zegt Ivar van Veen.

Fris

Wat het volk nodig heeft, is niet een alcoholhoudend, maar een gezond drankje. Het Trimbos-instituut schreef met het Voedingscentrum en groente- en fruitzaak The Greenery een wedstrijd uit: wie bedenkt het lekkerste alcoholvrije kroningsdrankje uit groente en fruit. De winnaar wint 'n Royal Relax-weekeinde.

Bijdragen van Kaya Bouma en Remco Meijer

undefined

Meer over