Warren Buffett koopt een Grieks eiland? 'Totale verzinsels'

De Amerikaanse superinvesteerder Warren Buffet heeft geen Grieks eiland gekocht. Verschillende media, waaronder de Volkskrant, berichtten eerder deze week dat Buffett een privéparadijs aangeschaft heeft, maar dat is, volgens Buffett zelf, onzin.

Redactie
Agios Thomas, op een foto van privateislandsonline.com. Beeld privateislandsonline.com
Agios Thomas, op een foto van privateislandsonline.com.Beeld privateislandsonline.com

In een e-mail aan de Wall Street Journal schreef Buffett afgelopen nacht dat berichten over de aanschaf 'totale verzinsels' waren. Het eiland Agios Thomas werd voor 15 miljoen euro te koop aangeboden en zou zijn gekocht door Buffett met de Italiaanse vastgoedmiljardair Allessandro Proto. Ook Proto verwijst berichten over de koop naar het rijk der fabelen. Hij heeft niet iets gekocht, maar heeft slechts verklaard dat zijn bedrijf een eiland te koop aan wilde bieden aan Buffett, volgens een woordvoerder van Proto. Overigens hoopt zijn bedrijf via de berichtgeving over Agios Thomas direct in contact te komen met Buffett over een eventuele koop.

Buffett op zijn beurt ontkent dat er ooit contact is geweest met Allessandro Proto. 'Tot de berichten naar buiten kwamen, had ik nog nooit van hem gehoord', schrijft hij aan de Wall Street Journal.

Investeerder Warren Buffett op archiefbeeld. Beeld reuters
Investeerder Warren Buffett op archiefbeeld.Beeld reuters

Griekenland telt ongeveer 6.000 eilanden, waarvan er slechts 227 permanent bewoond zijn. De meeste kleine eilanden zijn privébezit en worden door rijke families gebruikt als vakantieoord. Waarschijnlijk het beroemdste Griekse privé-eiland is Skorpios, ooit eigendom van de Griekse reder Aristoteles Onassis. Op Skorpios huwde Onassis met Kennedy-weduwe Jacqueline Bouvier. Onassis' kleindochter Athina verkocht het eiland in 2013 voor 158 miljoen euro aan de dochter van een Russische oligarch.

Meer over