Warmste novemberdag ooit (sinds begin metingen)

Vandaag is de warmste novemberdag ooit. Althans, sinds met de metingen is begonnen. In Ell, dicht bij Weert, werd het om 13.50 uur 21,2 graden, laat Weerplaza weten. Het vorige record was op 4 november 1994 in Maastricht gemeten. Het werd toen 21,1 graden.

Toeristen in Epe, eind oktober. Ook daar was het al bovengemiddeld warm voor de tijd van het jaar. Beeld anp
Toeristen in Epe, eind oktober. Ook daar was het al bovengemiddeld warm voor de tijd van het jaar.Beeld anp

Eerder vandaag meldden de weerbureaus dat het de warmste 1 november ooit is. In De Bilt was de temperatuur rond 12.00 uur opgelopen tot 17,4 graden. In 1943 werd het daar op de eerste dag van november 17,3 graden.

Het meetstation van het KNMI in De Bilt geldt als representatief voor een groot deel van het land. Plaatselijk kan de temperatuur verder oplopen, zoals blijkt uit de gegevens van Ell. De hoogste temperatuur die voor vandaag op 1 november werd gemeten, was in Maastricht. Het was daar op deze dag in 1943 20,7 graden.

Files
Het mooie weer zorgen zaterdagmiddag wel voor een aantal files op de Nederlandse wegen. De warmste 1e november ooit lokt veel bezoekers naar de Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Al rond 11.00 uur ontstonden er files op de A13 en de A20, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Op de A12 tussen Utrecht en Den Haag staat al enkele uren een file tussen Nootdorp en het Malieveld. Mogelijk komt dat door het grote aantal mensen dat op weg is naar het strand van Scheveningen.
Het hele weekend zijn er werkzaamheden aan de A16 richting Breda.

Ter hoogte van de Moerdijkbruggen is voor het verkeer slechts 1 rijstrook beschikbaar. De hele zaterdag zorgt dat al voor een file met een gemiddelde lengte van 9 kilometer.

Meer over