Wallis de Vries leidt jury kunstprijs

AMSTERDAM - Sanne Wallis de Vries is juryvoorzitter van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014. De cabaretière zal de prijs uitreiken op zondag 13 april, tijdens een rechtstreekse uitzending van het NTR-programma Kunststof TV.

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs, georganiseerd door de Volkskrant, NTR en Stedelijk Museum Schiedam, wordt volgend jaar voor de achtste keer uitgereikt. De oeuvreprijs is bedoeld voor talentvolle kunstenaars tot en met 35 jaar. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10 duizend euro, ter beschikking gesteld door het BNG Cultuurfonds.

Genomineerd voor deze editie zijn de vijf kunstenaars Giorgio Andreotta Caló, Floris Kaayk, Maartje Korstanje, Emmeline de Mooij en Emma van der Put. Ze zijn voorgedragen door specialisten uit de kunstwereld, Alexander Ramselaar (verzamelaar), Anna van Leeuwen (hoofdredacteur van Kunstbeeld), Sue-an van der Zijpp (conservator Groninger Museum), Folkert de Jong (kunstenaar) en Edwin Jacobs (directeur Centraal Museum).

Het werk van de vijf genomineerden is van 15 februari tot en met 11 mei te zien in het Stedelijk Museum Schiedam. Op de slotdag van de tentoonstelling wordt de publieksfavoriet bekend gemaakt. Bezoekers kunnen gedurende de tentoonstelling daarvoor hun stem uitbrengen.

Eerder dit jaar won Femmy Otten de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2013 met haar gipsen wandreliëfs, muurschilderingen en houten sculpturen. Publieksfavoriet was toen Zoro Feigl. In Schiedam liet hij op de tentoonstelling onder andere aan het plafond een reuzenklaproos ronddraaien.

undefined

Meer over