Waar heeft de wereld het over?

Nieuw-Zeeland #flightoftheconchords


Na een afwezigheid van drie jaar heeft de Nieuw-Zeelandse comedyband Flight of the Conchords een kleine rentree gemaakt. Bandleden Bret McKenzie en Jemaine Clement en manager Murray Hewitt (Rhys Darby) waren te zien in een filmpje voor goededoelenactie Red Nose Day. Ze spraken kinderen over hun ziekte voor een liedje. Het resultaat: We'll go to people's homes and ask to borrow some money, they'll probably all just give us some money. We give them back less money and cause a confusion, that's the solution, yeah, that's the colusion.


Nederland #Gouden Film


Het Nederlands Filmfestival heeft de jeugdfilm Brammetje Baas bekroond met een Gouden Film. Sinds de première op 27 juni hebben 100.000 mensen de film in de bioscoop gezien. Hoofdrolspeelster Katja Herbers en regisseur Anna van der Heide verrasten Coen van Overdam, die de titelrol speelt, maandag met de prijs.


Verenigde Staten #JerryNelson #CountVonCount


Jerry Nelson, de poppenspeler die leven gaf aan de bewegingen en stem van Sesamstraat-figuur Count von Count (in Nederland bekend als Graaf Tel) is overleden. Nelson werkte veertig jaar voor de studio van Jim Henson en deed ook The Muppet Show en Fraggle Rock. Hij moest in 2004 met poppenspelen stoppen, maar hij bleef tot aan zijn dood de stem van de Graaf inspreken.


Meer over