Update

Waanzinnige comeback Excelsior, goed begin VVV

De speler en supporters van Excelsior zullen even aan de eerste divisie hebben gedacht toen de ploeg na rust snel twee doelpunten tegen kreeg in Noord-Brabant. Invaller Tim Vincken bezorgde de Rotterdammers in de eerste nacompetitieronde echter met twee doelpunten in dertig seconden een prima uitgangspositie (3-3) voor de return op Woudestein.

null Beeld

Zeven minuten voor tijd stond Den Bosch, van trainer Alfons Groenendijk, nog met 3-1 voor. Invaller Tim Vincken scoorde binnen korte tijd, in de 83ste en 84ste minuut, voor Excelsior.

Voor FC Den Bosch was Paco van Moorsel (1-0 en 3-1) twee keer trefzeker. Ook Jordens Peters (2-1) trof doel. Het eerste doelpunt van Excelsior kwam op naam van Roland Bergkamp.

VVV-Venlo, dat in de eredivisie een plaats lager dan Excelsior eindigde, startte prima aan de nacompetitie. Het team van trainer Willy Boessen was aan De Dijk met 2-1 te sterk voor FC Volendam. Aanvaller Ahmed Musa maakte kort voor tijd het winnende doelpunt.

Robert Cullen bracht VVV in de 42ste minuut voor de eerste maal op voorsprong. Melvin Platje, komend seizoen actief bij NEC in Nijmegen, zorgde twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker. De return in Venlo is zondag.

FC Zwolle, dat de titel in de eerste divisie verspeelde aan RKC, startte in de play-offs met verlies. Cambuur zegevierde in Leeuwarden met 2-1 na eerst achter te hebben gestaan. Mark de Vries blonk met twee doelpunten, waarvan de laatste in de voorlaatste minuut, uit bij de Friezen. Danny Schreurs opende in de 52ste minuut de score voor Zwolle.

BV Veendam gaf tegen Helmond Sport een voorsprong van 3-0 (bij rust) uit handen: 3-3. Marnix Kolder, Michael de Leeuw en Anco Jansen bezorgden de noorderlingen een droomstart. Na de pauze sloeg Helmond Sport terug. Pavel Smovs werkte de bal in zijn eigen doel. Daarna scoorden Daniel Guijo-Velasco en Mark Veldmate.

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
Meer over