Waag je niet aan deze woonclichés

Koeiehuid op de vloer? Boeddha op de vensterbank? Het was natuurlijk nooit de bedoeling, maar in elk interieur is wel een wooncliché naar binnen geslopen. Een overzicht van de grootste inkoppers.

null Beeld
Beeld

Gesloopt

Bizar dat er überhaupt nog houten gebouwen overeind staan, sinds de afgedankte plank onder leiding van Piet Hein Eek vijftien jaar geleden ineens hip werd.
(Kwantum)

null Beeld
Beeld

Huisregels

Wie na een lange vakantie weer thuiskomt kan wel wat passief-agressieve aanwijzingen gebruiken. Want wat deed je hier ook alweer? O ja: huilen en troosten. Bedankt voor de tip.
(Loods 5)

null Beeld
Beeld

Boe

Het koeiekleed in de huiskamer is een beetje als rosé drinken op een terras: je weet best dat het al jaren niet meer kan, maar je kunt het gewoon niet weerstaan. Ook de auteur niet.
(Eigen collectie)

null Beeld
Beeld

Hipsterfles

In die ene hipsterwinkel stond opeens een grote fles. Met een tak. En toen in VT Wonen, en toen bij Sissy Boy Homeland, en toen bij Karwei en toen bij Leen Bakker. En nu ook bij ons thuis.
(Eigen collectie)

null Beeld
Beeld

Jampot

Lekker nonchalant geplukte veldbloemen. Boerenkoolsmoothies. Water met verse munt, citroen en stukken komkommer; eigenlijk kan alles in de jampot, dezer dagen, zolang het maar geen jam is. Ook verkrijgbaar met handig handvat.

null Beeld
Beeld

Pedaal Royaal

Wattenstaafjes weggooien kan in koninklijke stijl. Tuurlijk, de badkamer is je eigen thuisspa. Rol ook de handdoeken even op.
(Xenos)

null Beeld
Beeld

Wie? Wat? Waar?

Nu al getipt als hét kerstcadeau bij beginnende dementie.
(Loods 5)

null Beeld
Beeld

Dode dieren

Zelfs bij vegetariërs spotten we de dode-dieren-decoratie. Wezeltjes, fazanten, vogels, de Prins Bernhard-woontrend is in de Vinex doorgedrongen. Voorloper: het gewei.
(Eigen collectie)

null Beeld
Beeld

Stop de stolp

Ja, je bent de curator van je eigen thuiscollectie.
(Loods 5)

null Beeld
Beeld

Blond

Jawel, kijk maar achter in de kast: daar staat per ongeluk een mok van Blond. Cadeau gekregen, zeker? Alles van Pip Studio telt overigens ook.
(Blond Amsterdam)

null Beeld
Beeld

Boeddha in de tuin

Boeddha is here to stay. Misschien ligt het aan het excuus dat je ze volgens de traditie niet zelf mag kopen, maar alleen mag krijgen. En een gekregen boeddha gooi je natuurlijk niet weg. Maar wat dan? Een plek bij die andere gezellige dikkerdjes dan maar: de tuinkabouters. Heel eclectisch.
(Gezien bij de buren)

null Beeld
Beeld

Lief

Net als het tuinschilderij en de huisregels een hele grote in de categorie 'geheugensteuntje'.
(Xenos)

null Beeld
Beeld

Nepnatuur

Maar ze lijken zo echt! En ze kosten maar 2 euro! En ze passen precies naast de magnetron! Allemaal waar, maar daarom valt het nog niet goed te praten.
(Uit de collectie van de moeder van een van de auteurs. Sorry, mama.)

null Beeld
Beeld

Oehoe

Arme uil. Sinds het nachtdier pardoes een woontrend werd, zagen we hem al als waxinelichtjeshouder, zoutvaatje en zeeppomp, maar als pleeborstelhouder bij Xenos is het dieptepunt nu toch echt bereikt.
(Xenos)

null Beeld
Beeld

Tuingarden

Je ligt in je tuin, doet een tukje, schrikt wakker. Waar ben je? Gelukkig hangt daar je tuinschilderij aan de schutting: garden.
(Gamma)

null Beeld
Beeld
Meer over