VVC en AMVJ spelen extra duel om volleybaltitel

Alle wedstrijden achter de rug en toch nog geen enkele prijs verdeeld. Zo'n curieus slot heeft de competitie van de volleybalsters nog nooit gehad....

Van onze volleybalmedewerker

VUGHT

Deze ontknoping komt vooral voor rekening van de topploegen VVC en AMVJ. Ook op de slotdag gaven ze elkaar niets toe. AMVJ won rimpelloos (3-0) van Ommen en VVC hield zich eenvoudig (3-1) staande tegen Martinus. De twee koplopers moeten nu op woensdag 3 april in Breda een beslissingswedstrijd spelen om de titel.

Direct na VVC - Martinus overheersten de bespiegelingen over de afloop van het komende 'titanenduel', dat mede zal beslissen over de deelname aan de drie Europese toernooien. Verliest AMVJ bijvoorbeeld, dan speelt het in de Europa Cup III. Als VVC aan het kortste eind trekt, dan kan het nog terecht in het toernooi voor de bekerwinnaars. Maar dan moet Vught wèl zaterdag in de bekerfinale van Ommen winnen.

Mocht VVC ook de beker mislopen, dan lonkt er nog altijd een plaats in de Europa Cup III. Wie daarin de tweede inschrijver wordt, is nog onzeker. Martinus en Pollux - gelijk geëindigd op de vierde plaats - zouden hiervoor 'barrage' moeten spelen. Martinus ziet hier volgens trainer Schilp echter vanaf, als er niet tijdig een nieuwe sponsor komt.

De rivalen speelden dit seizoen al vijf keer tegen elkaar. Twee maal won AMVJ, maar de laatste drie keer ging de winst naar Vught. 'Dat maakt ons favoriet voor titel en beker', vindt VVC-international Brinkman. 'Wij zijn zwak gestart, maar zijn nu weer een eenheid. Vooral onze jeugdspeelsters zijn veel vaster geworden.'

Eindstand eredivisie vrouwen: VVC en AMVJ 18-32, Volco Ommen 18-26, Martinus en Pollux 18-24, Olympus en Sliedrecht Sport 18-14, Sudosa en Brevok 18-8, Animo 18-0.

Eindstand eredivisie mannen: Dynamo 18-34 (kampioen), Zwolle 17-28, ZVH 18-26, Capelle 17-24, Brevok 18-20, AMVJ 18-14, VVC, Ekspalvo en Radius 18-8, Sudosa 18-6.

Meer over