VVC dankt succes in beker aan Letse aanvalster Apine

'Andra Apine deed vandaag wat ze wilde. Mijn speelsters werden er dol van. Zij was vanavond het grote verschil tussen VVC en mijn ploeg.' Arjen Boonstoppel, de trainer van het Sneker volleybalteam, stak na de halve finale in de beker tussen VVC en Olympus zijn bewondering voor de Letse aanvalster...

Van onze volleybalmedewerker

SNEEK

Apine speelde een vrij onopvallend seizoen en haar matige vorm was er mede debet aan dat VVC geen serieuze rol speelde in de titelstrijd. Zaterdagavond was ze echter ineens weer in topvorm. Haar opslag heeft iets aan kracht ingeboet, maar in de aanval geselde ze de hele wedstrijd het achterveld van de Sneker speelsters.

In de eerste set stelden de Friezinnen daar vooral de slagkracht van de jonge Anne-Wies Smit tegenover. Zij sleurde haar team zelfs naar een voorsprong van 12-11. VVC bleef echter koel en won de set na ruim een half uur toch: 12-15.

In de tweede set berustten de onverzettelijke Friezinnen niet in een achterstand van 1-9. Vol overgave vechtend voor iedere bal kwamen ze zelfs met 13-11 aan de leiding. Juist toen gooide Apine roet in het eten: 13-15. De derde set van het aantrekkelijke duel was een formaliteit: 6-15.

Olympus tekende op het wedstrijdformulier nog wel protest aan tegen een punt dat in de laatste set niet zou zijn toegekend. Maar op de totale balans was dat amper van invloed.

Na negen jaar contractpartner te zijn geweest, nam de hoofdsponsor van Olympus, Avéro, na de wedstrijd feestelijk afscheid. De nieuwe geldschieter is een koffiebranderij uit Den Bosch.

Kampioen AMVJ won in de andere halve finale moeizaam met 3-1 van Martinus.

Bij de mannen had Dynamo geen problemen (3-0) met Brevok, dat uitkwam zonder Sander Mulder en Michel Everaert. Het verjongde ZVH won bij Capelle verrassend de eerste set, maar moest daarna toch met 3-1 buigen. De ploeg uit Zevenhuizen speelde nog steeds zonder international Brecht Rodenburg, die vorige week met het tweede team heeft meegetraind. Komende zaterdag staan de returns van de halve finales uit het bekertoernooi op het programma.

Meer over