VS versoepelen economische sancties tegen Noord-Korea

De Verenigde Staten versoepelen de economische sancties tegen Noord-Korea. Dit is een gevolg van de belofte van het communistische land om voorlopig geen langeafstandsraketten te testen....

Noord-Korea deed tot verrassing van de internationale gemeenschap een jaar geleden een proef met een langeafstandsraket. De raket vloog over Japan alvorens hij in zee terechtkwam. De test veroorzaakte onrust in Japan en de VS.

Nu het straatarme land heeft beloofd voortaan af te zien van dergelijke proeven, zal het consumentenartikelen kunnen importeren en exporteren uit en naar de VS. Dit geldt niet voor militaire goederen. Ook worden individueel bankverkeer en vliegverkeer tussen de Verenigde Staten en het Aziatische land mogelijk.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken handhaaft het communistische regime wel op de lijst van landen die het internationale terrorisme steunen. Dat betekent dat Noord-Korea niet in aanmerking komt voor uitwisseling van kennis over wapentechnologie en voor economische steun, uitgezonderd humanitaire hulp.

Meer over