Vrouwelijk DNA gevonden op Boston-bom

De FBI heeft vrouwelijk DNA aangetroffen op minstens één van de twee bommen die tijdens de marathon van Boston tot ontploffing kwamen. Van wie het DNA afkomstig is, weten ze nog niet, evenmin of de broers Tsarnaev, die verdacht worden van de aanslag, een vrouwelijke handlanger hadden.

Inge Ringoot
null Beeld ap
Beeld ap

Volgens een politieman, die anoniem wenst te blijven, betekent de aanwezigheid van het erfelijk materiaal nog niet dat er sowieso een vrouw heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van de bommen. Zo kan er evengoed een vrouw aanwezig zijn geweest in de ruimte waar de bommen werden gemaakt of is het DNA afkomstig van de caissière die het materiaal verkocht aan de broers Tsarnaev.

Nu de resulaten bekend zijn, richten de inspecteurs wel meer aandacht op vrouwen die in contact zijn geweest met Tamerlan Tsarnaev, de oudste van de twee die overleed tijdens de klopjacht, en zijn jongere broer Dzhokhar (19), die momenteel in de gevangenis zit. De politie verzamelt DNA-stalen van alle vrouwen die close waren met hen in de hoop een match te vinden.

Tamerlan Tsarnaev (links) met zijn broer Dzhokhar (rechts). Beeld ap
Tamerlan Tsarnaev (links) met zijn broer Dzhokhar (rechts).Beeld ap
Meer over