Vroege vogels, Champions League, Altijd wat

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Kailash Satyarthi, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn jarenlange strijd tegen kinderarbeid. Beeld reuters
Kailash Satyarthi, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn jarenlange strijd tegen kinderarbeid.Beeld reuters

Vroege vogels

NPO 2, 19:15 uur
In het tweede deel van een drieluik over de toekomst van het waddengebied, richt Vroege Vogels zich op de zee: heeft de visserij nog wel zin in een bijna lege Waddenzee? Er wordt meegelopen met de vissers, ondernemers en onderzoekers die werken aan een nieuwe toekomst van de visserij in het waddengebied.

Champions League: Liverpool-FC Basel

NPO 3, 20.15 uur
Rechtstreeks vanuit Anfield Road waar Liverpool en FC Basel strijden om overwintering in de Champions League. Dat Real Madrid de groepswinnaar wordt in groep B staat al vast, maar plek twee is nog open. Na afloop een samenvatting van Real Madrid-Ludogorets.

Altijd wat

NPO 2, 20.25 uur
Er is een interview met de Indiase activist Kailash Satyarthi. Woensdag krijgt hij in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt vanwege zijn jarenlange strijd tegen kinderarbeid. Satyarthi ageert met name tegen het slavenwerk in de tapijtindustrie, dat volgens hem door 500 duizend Indiase kinderen wordt verricht.

Het voordeel van de twijfel

Canvas, 20.40 uur
Nieuw filosofieprogramma van de Vlaamse filosoof en acteur Stefaan Van Brabandt en de Nederlandse documentairemaker Bram van Splunteren. Aflevering één draait om de vraag: worden we beter van tegenslag? Er wordt gezocht naar inzichten bij denkers als Epictetus, Seneca, Nietzsche en Boeddha.

Joris' Wereld

NPO 1, 22.20 uur
Joris Linssen portretteert Rico van Bommel, beter bekend als Rasta Rico, een voormalig hooligan van ADO Den Haag die nu rust heeft gevonden op een kinderboerderij aan de rand van Den Haag. Ook ontmoet Linssen Yvonne Blokker, die de afgelopen zes jaar zonder inkomen door Italië heeft gezworven.

Joris Linssen. Beeld anp
Joris Linssen.Beeld anp

2Doc: Zodra ik buiten kom

NPO 2, 23.00 uur
Het is niet ongebruikelijk dat een moeder in detentie haar kind slechts twintig uur per jaar ziet. Documentairemaker Anneloor van Heemstra volgde drie moeders in de gevangenis. Zij hebben zo weinig contact met hun kinderen dat er van een hechte band geen sprake meer is. Hoe gaan de vrouwen om met dit gemis?

Meer over