Vrijwel zeker vijftien doden door instorten dak ijshal

Het staat nagenoeg vast dat het instorten van het dak van een kunstijsbaan in het Duitse Bad Reichenhall aan vijftien mensen het leven heeft gekost....

Talrijke hulpverleners zoeken al sinds maandagmiddag naar de vermisten. De zoektocht werd bemoeilijkt door het winterse weer en de dreiging dat de resten van het dak verder ineenstorten. Het ongeval was vrijwel zeker te wijten aan de hevige sneeuwval maandag. De dakconstructie kon de hoeveelheid sneeuw niet aan. Op het moment van het ongeval waren er vooral kinderen en jongeren op de schaatsbaan.

Bad Reichenhall ligt in het uiterste zuidoosten van de Bondsrepubliek en op minder dan tien kilometer van de Oostenrijkse stad Salzburg. Daar zijn onder het gewicht van de sneeuwmassa's dinsdag het dak van een bowlinghal en maandag de overkapping van een expositieruimte ingestort. Beide plekken waren verlaten.

Dinsdagavond nog stortte in het oosten van Tsjechië een dak van een Lidl-supermarkt in. Reddingswerkers vreesden in eerste instantie dat meerdere mensen onder het puin bedolven lagen, maar uiteindelijk raakte alleen een 22-jarige medewerkster aan haar schouder gewond. Justitie is inmiddels een onderzoek wegens mogelijke nalatigheid begonnen.

Meer over