Vrijdag 5 september 2008

Het Openbaar Ministerie gaat onrechtmatig om met afgeluisterde, vertrouwelijke telefoongesprekken tussen verdachten en hun advocaat. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vastgesteld in een zaak die was aangespannen door de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten....

Grote wapenvondst
De Nationale Recherche heeft ‘de grootste wapenvondst sinds jaren’ gedaan in Amsterdam. Een deel van de 181 wapens was vermoedelijk bedoeld voor een Noord-Ierse bende. Een lid van deze organisatie wordt verantwoordelijk gehouden voor de geruchtmakende moord op de Ierse misdaadjournaliste Veronica Guerin in 1996.

Cheney versus Rusland
De Amerikaanse vice-president Dick Cheney heeft in Georgië fel uitgehaald naar Rusland en zijn ‘illegale, unilaterale poging om de grenzen van Georgië met geweld te veranderen’. Hij zei dat Ruslands gedrag ‘grote twijfel’ heeft gewekt over de intenties van het land. Cheney bracht ook een ongekend hoog hulpbudget mee van een miljard dollar voor de wederopbouw van Georgië, dat vier miljoen inwoners heeft.

Onderzoek gasprijzen
De Algemene Rekenkamer moet in kaart brengen of beheerders van elektriciteitsnetwerken in de afgelopen jaren te veel geld hebben verdiend. Consumentenorganisaties hebben donderdag hun beklag gedaan over de netbeheerders die in de afgelopen jaren in totaal 1 miljard euro te veel zouden hebben ontvangen.

Trein elke tien minuten
In de Randstad, Gelderland en Brabant hoeven treinreizigers zich binnenkort nooit meer in het zweet te rennen om een trein te halen. Op de belangrijkste treinverbindingen rijdt vanaf 2015 elke tien minuten een intercity en om het kwartier een stoptrein. Voor goederentreinen komen speciale trajecten waar het sein bijna altijd op groen staat. Dat maakten spoorbeheerder Prorail, de NS en de goederenvervoerders gisteren bekend.

Meer over