Vriendin Bram Zeegers langer in voorarrest

De 33-jarige vriendin van de dinsdag overleden ex-advocaat Bram Zeegers blijft veertien dagen langer in voorarrest. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam vrijdag laten weten...

ANP

Ook een 39-jarige man blijft nog twee weken vastzitten. Twee andere personen zijn heengezonden in verband met deze zaak.

De vriendin van Zeegers werd dinsdag aangehouden in het kader van het onderzoek naar de dood van de 58-jarige Zeegers. Zij was onwel geworden in de Amsterdamse woning van de voormalig advocaat. Justitie meldde donderdag dat Zeegers is overleden aan een overdosis MDMA. De vriendin kocht deze xtc en gebruikte het spul zelf ook.

De politie hield naast de vriendin van Zeegers drie personen aan die waren betrokken bij de levering van de drugs. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de leveranciers zijn aangestuurd om de drugs aan Zeegers te leveren, aldus justitie eerder.

Zeegers werd dinsdagochtend dood in bad aangetroffen in zijn huis aan de De Lairessestraat in Amsterdam Oud-Zuid. Een week eerder verhoorde de rechtbank hem nog in het proces-Holleeder. De ex-advocaat was jarenlang vertrouwensman en vriend van de in 2004 vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Volgens de politie is er niet een onderzoeksresultaat dat wijst op een verband tussen Zeegers’ plotselinge dood en zijn optreden als getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder.

Meer over