Vragen staat vrij

Vraag: Volgens een goede bekende van mij is er in de Ajax-revolte duidelijk sprake van een 'Volendamse connectie'. Hij wees op Keje Molenaar, Wim Jonk, Gerrie Mühren en Jaap de Groot. Hij vermoedt dat het allemaal deel uitmaakt van een nieuwe Volendamse soapserie van RTL, en dat 'het allemaal is bedacht door John de Mol'. Hoe denkt u hierover? (Frits Vleugels, Breda)


Antwoord: Dit is zeker niet uitgesloten. Ook de moeder van Frank de Boer is van Volendamse komaf. Johan Cruijff was bovendien een grote fan van The Cats en kwam graag in Volendam.


Een vriend van mij houdt bij hoog en bij laag vol dat Simon Keizer van het Volendamse zangduo Nick & Simon een volle neef is van Piet Keizer, de legendarische linksbuiten van Ajax. Klopt dit? (Marije Landman, Workum)


Antwoord: Dit is juist. Simon is ook een oomzegger van de voormalige toparbiter Jan Keizer. Die op zijn beurt weer de neef is van de voormalige zanger van BZN, Jan Keizer. Laatstgenoemde Jan Keizer is overigens geen familie van Piet Keizer. Van rapper Keizer ('Mama sorry') wordt gefluisterd dat hij een liefdesbaby is van Piet Keizer en Nellie Cooman. Dat is onjuist. Meerkampster Jolanda Keizer is een achternicht van Piet Keizer, zegt men.


Bij het opruimen van een oude ladenkast, trof ik deze foto aan. Weet u misschien wie de afgebeelde voetballer is? (Corjan van Houten, Velp)


Antwoord: Op deze foto zien wij Dick 'De Knoest' Tol, de vermaarde schutter van Volendam. In later tijden zou Tol het zeker tot Ajax 1 hebben geschopt, maar toen niet.


Meer over