Update

'Vrachtwagen rijdt in op file A7': Dode en ravage

Zeker een persoon is om het leven gekomen door een verkeersongeval op de A7 bij Joure (Friesland). Volgens de politie is een vrachtwagen vermoedelijk ingereden op een file.

De botsing veroorzaakte volgens een politiewoordvoerder 'een enorme ravage'. Zeker twee mensen raakten gewond. Een van de slachtoffers overleed korte tijd later. Over de identiteit van de dode is nog niets bekend. In één van de voertuigen bleken asbestmonsters te liggen. De brandweer is bezig om die veilig weg te krijgen.

Het ongeval gebeurde tegen het einde van de avondspits op de A7 in de richting van Sneek naar Heerenveen. De snelweg is daar dicht en gaat waarschijnlijk pas aan het einde van de avond weer open. Het verkeer wordt omgeleid. De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwt weggebruikers voor vertraging. Achter het ongeluk ontstond een file van een paar kilometer, maar die loste in de loop van de avond op.

'Verkeer in Friesland kan beter omrijden via Leeuwarden (N31/A32). Doorgaand verkeer vanuit Noord-Holland kiest voor de route via Flevoland (A1/A6)', liet de VID weten.

Meer over