VRA hoeft niet met een lege maag te fielden

De cricketers van VRA stevenen voortvarend op het landskampioenschap af. De Amsterdamse club had zondag geen enkele moeite met het ploeterende UD....

Van onze cricketmedewerker

AMSTERDAM

Murray is voor het tweede jaar aan het werk in het Amsterdamse Bos. Vorig jaar eindigde hij als beste batsman van de competitie met een gemiddelde van 68 runs per wedstrijd. In totaal scoorde hij in 21 innings 1234 runs. Hij lijkt hard op weg dat te verbeteren.

Murray scoorde gisteren pas zijn tweede century van het seizoen tegen UD, maar heeft al 824 runs in dertien innings gemaakt. De batsman bleef drie keer not out zodat zijn gemiddelde ruim boven de tachtig runs per wedstrijd uitstijgt.

Murrays grote kracht is dat hij als geen ander in staat is zijn eigen prestatie ten gunste van het team te laten komen. De ideale professional derhalve. VRA-Manager Paul Polak schatte zijn waarde gisteren goed in met de woorden 'als die gast er niet bij was geweest hadden we voor de lunch al moeten fielden'.

VRA begon met batten en raakte al vlot wickets kwijt. Murray keerde het tij. Daarbij werd hij uitstekend gesteund door Aziz Khan die met 54 runs zijn coach langdurig steunde. Khan viel afgelopen week uit de selectie van het Nederlands elftal voor de bekerwedstrijd in Engeland. De Pakistaan is gebrand op een terugkeer. Hij hoopt in februari met het Nederlands team in zijn geboorteland aan te treden. 'Ik wil bewijzen dat ik erin thuis hoor. Dat kan alleen met goede prestaties', aldus Khan die in zijn voormalige woonplaats Lahore met Nederland op het WK tegen het Pakistaanse team wil spelen.

Dankzij de fraaie innings van Murray kwam VRA op 246 runs. UD presteerde aansluitend aan bat beschamend. De ploeg werd voor het laagste totaal van dit seizoen uitgegooid (44 runs). Leemhuis was de beste bowler met vier wickets voor twaalf runs. Khan maakte zijn dag compleet met de fraaie bowling cijfers: 3/14/7. Ook de spinbowler Singh was met twee wickets verantwoordelijk voor de afgang van UD. Murray en Groot pakten ieder twee vangen.

Zondag kan VRA in een direct gevecht met Excelsior de competitie al bijna beslissen. Dan dient er op de voorgaande zaterdag overigens ook van VCC te worden gewonnen. Zowel Ecelsior als VCC won gisteren. Bij VCC hield Michael Vroom als veldspeler maar liefst zeven vangen vast, terwijl coach Venter met 124 runs op het juiste moment zijn vorm lijkt te hebben gevonden.

Die twee clubs lijken de enigen te zijn die VRA nog kunnen bedreigen. HBS verloor gisteren voor de vierde keer op rij en is de draad helemaal kwijt. De spanningen zijn in de Haagse ploeg inmiddels hoog opgelopen. Buurman Quick profiteerde gisteren volledig van de malaise. Voor slechts 105 runs waran alle spelers van HBS aan bat geweest. De bowlerd Vierling en Schiferli, met ieder drie wickets, waren onbespeelbaar. Quick ging lachend voor het verlies van een wicket over dat totaaltje heen.

Stand: VRA 13-20, Excelsior 12-16, HBS 12-16, VCC 13-16, Hermes DVS 11-14, VOC 12-12, Rood en Wit 13-12, ACC 11-8, Sparta 13-8, Kon. UD 12-6, Kampong 13-4.

Meer over