Vorsten aanwezig uit veertien landen

Bij de uitvaart van prins Claus zijn zeker veertien buitenlandse vorstenhuizen vertegenwoordigd. Dat blijkt uit de voorlopige gastenlijst die de Rijksvoorlichtingsdienst zondag heeft bekendgemaakt....

Uit België komen koning Albert II en koningin Paola naar Nederland. Ook zijn aanwezig koningin Margrethe II en prins Henrik van Denemarken, prins Akishino en prinses Kiko van Japan, prins Alois van Liechtenstein, groothertog Henri, groothertogin Maria Teresa, de voormalige groothertog Jean en groothertogin Josephine-Charlotte van Luxemburg.

Verder komen prins Albert uit Monaco, kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit van Noorwegen, koning Juan Carlos I en koningin Sofia van Spanje, prins Charles van het Verenigd Koninkrijk en koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden. Vanuit Spanje komt de prins van Asturië.

Op de gastenlijst staan voorts de koning in ballingschap van Griekenland, Constantijn, en koningin Anne-Marie, prins Kardam en prinses Miriam van Tirnovo van Bulgarije, prins Hassan bin Tallal en prinses Sarvath el Hassan van Jordanië. Prins Guillaume en prinses Sibilla uit Luxemburg reizen ook af naar Nederland.

Andere vooraanstaande gasten zijn de Duitse bondspresident Rau en zijn vrouw en de wereldberoemde cellist en goede vriend van de familie Mstislav Rostropovich. Tot slot zijn prins Richard en prinses Benedikte zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg en hertog Max en hertogin Liza in Bayern en vorst Ferdinand von Bismarck uitgenodigd.

De muziek tijdens de uitvaartdienst wordt verzorgd door het Residentie Bachkoor en het Residentie Bachorkest onder leiding van Jos Vermunt. Organisten zijn Liuwe Tamminga en Bas de Vrome. Uitgevoerd worden onder meer de orgelkoraal Erbarm' dich mein, o Herre Gott van Johann Sebastian Bach, So nimm denn meine Hände van Friedrich Silcher, Agnus Dei en Lux Aeterna uit het requiem van Mozart en Dona nobis Pacem uit de Hohe Messe van Bach.

Meer over