VORMGEVING

Het ontwerp van de Porsche 911 van Guillaume Ponsin is te zien bij Galerie Vromans, Stravinskylaan 3101. Van 21 maart tot en met 11 mei....

Amsterdam

Metri, Koningsstraat 36, laat grafische voorstellingen op linoleum zien van José Hakkens. Leesbare decoratie heet de toepassing, geïnspireerd op islamitische motieven uit Andalusië. Tot en met 5 april.

Poëtisch glas van Willem Heesen bij galerie Carla Koch, Prinsengracht 510. Tot en met 6 april zijn daar organische vormen te zien; Heesen liet zich inspireren door het Linge-landschap.

Breda

Schilderijen en meubilair bij Vormvast, Liesboslaan 291. Onder meer banken van de fabrikant Cassina door Piero Lissoni en S. Sook Kim, voor onbepaalde tijd.

Den Haag

Het uiterlijk behang gaat over series boeken die in Nederland verschijnen. Reeksen als Arena Salamander en Prisma hebben ook hun 19de-eeuwse voorgangers. Tot en met 25 mei in Meermanno-Westreenianum, Prinsessegracht 30.

Dordrecht

Intermezzo, Voorstraat 178, brengt houten tapijten van Odette Ex, een reiskast van Joost ten Hagen, een kofferkast van Makiko Kortekaas en een matrasbank van Aukje Peters. Van 22 maart tot en met 26 april.

Gorinchem

In het Gorcums Museum een expositie over kunstenaars en glas. Contrasten in glas toont onder meer hoe het gebruik van glas de expressie beïnvloedt en hoe glas wordt verwerkt. Deelnemende kunstenaars: Bert Frijns, Olaf Stevens, Diet Wiegman, Richard Price, Willem Heesen en 35 anderen. Grote Markt 17, van 22 maart tot 22 juni.

Groningen

De tentoonstelling Vrolijk Design die het Groninger Museum wijdt aan werk van de toonaangevende vormgever Maarten Vrolijk is verlengd tot en met 6 april. Vrolijk verbindt met zijn taptijten, stoffen, serviesgoed en glazen 'de traditionele vormgeving met de beeldende kunst'.

Leerdam

Museum het Oude Raadhuis brengt ontwerpen van Siem van der Marel uit de periode 1972-1996. Tot en met 6 april.

Leiden

De expositie Sluiers Ontsluierd in het Rijksmuseum voor Volkenkunde geeft aan de hand van foto's, videobeelden en tal van sluiers inzicht in de rijke geschiedenis en betekenis van de sluier (tot half mei).

Rotterdam

De Nederlandse tapijtkunstenares Carina Groenen en de Vlaamse glaskunstenaar Jan Leenknegt werkten, gefascineerd door elkaars kleurgebruik, samen voor een expositie van hun werk in galerie Panipat, Aelbrechtskolk 35 in Delfshaven (voor onbepaalde tijd).

Museum Boijmans Van Beuningen toont tot en met 27 april de vele ontwerpen uit het oeuvre van de Deense Art Nouveau-ontwerper Thorvald Bindesbll (1846-1908): van logo's (o.a. voor bierbrouwer Carlsberg), textieldecoraties, boekbanden en meubilair tot complete interieurs. Verder is ook keramisch werk te zien.

Marlies Dekkers, de hogepriesteres van het erotische ondergoed, is nu doorgedrongen tot de Kunsthal met bodyfashion en lingerie. De laatste stand van zaken op het gebied van de gewaagde modevormgeving, van 22 maart tot en met 18 mei, Westzeedijk 341.

Utrecht

Op de beurs Sfeer en idee presenteren vier ontwerpers en zeventien labels en merken hun werk in de Utrechtse Jaarbeurs. Onder anderen: Simone van Bakel, Jan Melis, Droog Design, Strand NL, Living Space en The Edge. Tot en met 23 maart.

Meer over