VORMGEVING

Galerie Louise Smit, Prinsengracht 615, toont sieraden en objecten van Marijke de Goey, t/m 15 april...

Galerie Kis, Paleisstraat 107, presenteert lichtsculpturen van Jürgen Reichert, t/m 31 maart.

In het Smart Center, Snijdersbergweg 99, de nominaties en de winnaars voor de Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp, die jaarlijks worden uitgereikt door de Stichting Goed Industrieel Ontwerp, van 11 t/m 18 maart.

Galerie Carla Koch, Prinsengracht 510 sous, exposeert nieuwe glasobjecten van Willem Heese, t/m 13 maart.

Nijmegen

In Galerie Marzee, Lage Markt 1-3, sieraden van Maike Barteldres, Yasuki Hiramatsu, Burg Giebichenstein en objecten van Jean Lemmens, t/m 17 maart.

Rotterdam

In Museum Boijmans Van Beuningen tot en met 11 april de genomineerde producten voor de Designprijs Rotterdam 1999.

In de Kunsthal design uit Zuidelijk Afrika, waaronder koninklijke neksteunen, ceremoniële kledij, beschilderde struisvogeleieren en ander etno-design, t/m 25 april.

Tilburg

Het Nederlands Textielmuseum organiseerde voor de zesde maal de tweejaarlijkse Bodyfashion Design Contest, waarvoor studenten modevormgeving van Nederlandse academies ontwerpen voor slaapkleding, zwemkleding, lingerie en beenmode instuurden, variërend op het thema 'manipulatie'. Het museum toont de genomineerden en de winnaar Amber de Zeeuw die een rubberen onderbody ontwierp die via een binnenband opgeblazen kan worden, zodat meer volume ontstaat, 13 maart t/m 13 juni.

Zwolle

Zwolle volgt Arnhem in een tentoonstelling, waarvoor vijfentwintig vrouwen gefotografeerd werden met hun favoriete sieraad uit de collectie van de Nijmeegse galerie Marzee. Sieraden, de keuze van Zwolle, t/m 16 mei in het Stedelijk Museum.

Meer over