VORMGEVING

Amersfoort..

Fotograaf Claartje Keur maakte portretten van sieradenmakers en -ontwerpers. Ze worden samen met de sieraden geëxposeerd in De Zonnehof, t/m 9 mei.

Amsterdam

Sieradenontwerper Hans Appenzeller stelt de ruimte naast zijn winkel aan de Grimburgwal 1 ter beschikking voor een reeks tentoonstellingen van (oud)studenten van de ontwerpopleidingen uit Eindhoven en Amsterdam. In Etude 2 sieraden van Boris Thorbecke en Lucia Gradzicka van de richting 'Man and living' van The Design Academy (Eindhoven). Tot en met 15 april.

Galerie Ra, Vijzelstraat 80, presenteert de nieuwe collectie sieraden van de Zwitserse Johanna Dahm, die zich liet inspireren door de 'verloren-was'-methode van een goudsmid van de Ghanese Ashanti-koning. Tot en met 17 april.

Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert een veertigtal stuks haute couture en tekeningen, foto's en accessoires van Madeleine Vionnet (1876-1975), t/m 6 juni.

Eindhoven

Het ontwerpcollectief DEPT (Paul Dubois-Reymond, Mark Klaverstijn en Leo van Munster) presenteert T-shirts, plastic tasjes, postzegels, videobeelden, platenhoezen, skateboards en megaprints in De Witte Dame, Emmasingel 20, 2 t/m 24 april.

Nijmegen

Capello, Houstraat 28, presenteert de zomercollectie hoeden 1999 van ontwerpster Mirjam Nuver. Tot en met 7 mei.

In Galerie Marzee, Lage Markt 3 en Waalkade 4, een collectie sieraden van Iris Bodemer, Ute Eitzenhöfer en Petra Ohnmacht, t/m 12 mei.

Rotterdam

Vormgevingsgalerie Vivid is verhuisd naar William Boothlaan 17a, en presenteert daar Lukraak met werk van Dienand Christe, Maxim Hartman en Rob Veelenturf. Van 2 april t/m 9 mei.

Alle 47 genomineerde inzendingen voor de Designprijs Rotterdam 1999 t/m 11 april in Museum Boijmans Van Beuningen.

In de Kunsthal design uit Zuidelijk Afrika, waaronder koninklijke neksteunen, ceremoniële kledij, beschilderde struisvogeleieren en ander etno-design, t/m 25 april.

In het Gemeentearchief Herinnering & Herkenning, affiches uit het eigen archief, geselecteerd door

H.J.A. Hofland. Tot en met 29 april; in de Archiefwinkel 'Affiches', een toegift op de tentoonstelling 'Herinnering & Herkenning' van veertig affiches uit de periode 1890-1945, t/m 26 juni.

Meer over