VORMGEVING

Sieradenontwerper Hans Appenzeller viert zijn 30-jarig jubileum met Etude, een serie tentoonstellingen met werk van (oud)studenten van de beide designopleidingen, The Design Academy in Eindhoven en het Sandberginstituut in Amsterdam....

Amsterdam

Galerie Carla Koch, Prinsengracht 510 sous, exposeert nieuwe glasobjecten van Willem Heese, t/m 13 maart.

Galerie Binnen, Keizersgracht 82, toont de Design Highlights 1998 van het Britse Royal College of Art, t/m 11 maart.

In de Beurs van Berlage auto's maar ook beelden en meubels van de Bugatti-familie, t/m 7 maart.

De hoogtepunten uit de glascollectie in het Amsterdams Historisch Museum, t/m 4 april tentoongesteld bij Willet-Holthuysen, Herengracht 605.

Apeldoorn

Koninklijk gekleed, Wilhelmina 1880-1962, over de vorstelijke kleding van koningin Wilhelmina in Paleis Het Loo, t/m 14 maart.

Arnhem

Vijfentwintig Arnhemse vrouwen kozen een sieraad uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen. Het Museum voor Moderne Kunst presenteert hun keuze, van 20 februari t/m 24 mei.

Groningen

In het Groninger Museum affiches en fotomontages van Ruud van Empel, decorontwerper en art-director voor tv-producties van Arjan Ederveen en Tosca Niterink (Theo & Thea). Tot en met 28 maart.

Haarlem

Een overzichtstentoonstelling over designer Benno Premsela bij ABC, Groot Heiligland 47. Tapijten, stoffen, lampen en andere interieurbenodigdheden, alsmede ontwerpen die 25 kunstenaars in de geest van Premsela hebben gemaakt. Tot en met 14 maart.

Leeuwarden

Sieraden van Ruudt Peters, t/m 27 februari in galerie Eewal, Eewal 84.

Maastricht

Galerie Amarna, Rechtstraat 84 en Stokstraat 9, presenteert nieuwe tassen van Elly Kersten, t/m 27 maart.

Nijmegen

In Galerie Marzee, Lage Markt 1-3, sieraden van Maike Barteldres, Yasuki Hiramatsu, Burg Giebichenstein en objecten van Jean Lemmens, t/m 17 maart.

Purmerend

Deel 3 van de Vormgevingsmanifestatie in Museum Waterland omvat unica in glas en keramiek van Mieke Groot, Babs Haenen, Hella Jongerius, Annelies de Leede, Richard Meiner, Veronica Pöschl, Sasja Scherjon en Irene Vonk, recente stofontwerpen van Claudia Jongstra, Beppe Kessler, Anne Mieke Kooper, Ella Koopman, Ulf Moritz, Anja de Roos en Mariette Wolbert, en sieraden van Gijs Bakker, Sylvia Blickman, Wim van Doorschot, Peter Hoogeboom, Beppe Kessler, Nel Linssen, Floor Max en Annelies Planteydt. Tot en met 14 maart.

Rotterdam

In Museum Boijmans Van Beuningen tot en met 5 april de genomineerde producten voor de Designprijs Rotterdam 1999.

In het gemeentearchief Herinnering & Herkenning, affiches uit het eigen archief, geselecteerd door H.J.A. Hofland. Tot en met 29 april.

Sieraden van Ralph Bakker in het Historisch Museum Rotterdam, Korte Hoogstraat 31, t/m 18 april.

Tilburg

In het Textielmuseum Met Wilhelmina aan tafel, een tentoonstelling van gelegenheidsdamast van het Koninklijk Huis uit de laatste honderd jaar (t/m 7 maart).

Utrecht

In het Grafisch Atelier, Plompetorengracht 4, Tussen Monotypie en Fotokopie, waarin de mooiste 'meest bizarre, lelijke en geliefdste' voorbeelden van drukkunst gemaakt op de persen van het Grafisch Atelier. Tot en met 13 maart.

Veenendaal

In het Historisch Museum een tentoonstelling van zestig producten van het Deense elektronicabedrijf Bang & Olufsen, t/m 22 mei.

Meer over