VORMGEVING

Het blad Hard Werken verscheen voor het eerst in 1979, de titel verwees ironisch naar de opgestroopte mouwen in Rotterdam waar de redactie zetelde....

The Flat Space is een expositie over grafisch ontwerpen en illustratie voor beeldschermen in het Vormgevingsinstituut (Keizersgracht 609) in Amsterdam. Tot en met 24 november.

Bruidsjaponnen van parachutezijde en babyjurkjes van verbandgaas. Welke creatieve oplossingen Nederlanders in de periode 1939-1949 bedachten voor de textielschaarste is te zien in het Historisch Museum Rotterdam. Kleding op de bon, tot en met 14 januari 1996.

Galerie voor meubels en toegepaste kunst VormVast (Liesboslaan 291) in Breda toont schilderijen van Miriam Slaats en ontwerpen uit de collecties van Castelijn, Montis, Zanotta en Felice.

Document, de reeks exposities in het centraal bureau van de Tilburgse kunststichting (Willem II-straat 47-49), heeft de ruimte opengesteld aan schoen

ontwerpster Liesbeth Huyben. Schoenen die terugkijken naar het verleden, als archeologische vondsten. Tot en met 18 november.

Het Centraal Museum in Utrecht brengt zijn omvangrijke kostuumcollectie tot leven in een tot de verbeelding sprekende entourage. Een keuze uit tweehonderd jaar kostuums, gepresenteerd tegen de achtergrond van voorwerpen, schilderijen en video-opnamen van modellen in de geëxposeerde kostuums. Ruisende Rokken tot en met 5 november.

The World Series on Culture and Technology : tot en met 14 december discussiëren kunstenaars, wetenschappers, journalisten en schrijvers elke donderdag (19.30 uur) over nieuwe mediatechnologiën. Met 'video-conferentie'-verbindingen zijn de discussies te volgen in zowel het Vormgevingsinstituut (Keizersgracht 609) in Amsterdam, als media-gn (Hoendiepskade 23) in Groningen en het Techniek Museum (Ezelsveldlaan 61) in Delft. Op 19 oktober spreken Louis Stiller, Remko Scha en Dirk van Weelden over literatuur en de nieuwe media.

Meer over