VORMGEVING

Carla Koch brengt in haar keramiek-galerie nieuw werk van Eduard Hermans waarbij de sculpturale vorm op de eerste plaats staat....

Amsterdam

Galerie Steltman (Spuistraat 330) heeft ruim 100 glasobjecten van Borek Sipek in huis, uitgevoerd door de glasfabriek Ajeto in Bohemen. Tot en met 28 februari.

Den Bosch

Het Kruithuis heeft tijdelijk zijn intrek genomen aan de Hekellaan 2. Daar is, behalve de geheel vernieuwde kunstuitleen, de tentoonstelling Droog-design der lage landen te zien (t/m 2 februari).

Delft

In hoeverre de techniek bepalend is geweest voor de vormgeving van de stoel wordt uiteengezet op de tentoonstelling Een stoel om te stelen in Hal 2, de vernieuwde expositieruimte van het Techniek Museum, Ezelsveldlaan 61 (t/m 16 maart).

Eindhoven

De badkamer is uitgegroeid tot 'the hottest spot' in het huis. Galerie Yksi, Havenstraat 1 Eindhoven, verkent het aanbod, dat zich uitstrekt van scheerkwast tot badkamerkast. Te zien zijn een kaptafel van Petra van der Laar, een wasmand van textiel gemaakt door Aukje Peters, handdoeken met insteekzakken ontworpen door Geert Tomesen en een fontein/urinoir-combinatie van Joris Cijfers. Tot en met 16 maart.

Hilversum

De tapijtindustrie in Hilversum was tot vlak na de Tweede Wereldoorlog een begrip. Het Goois Museum haalt herinneringen op aan deze bedrijfstak, waarin stromingen als Jugendstil, Amsterdamse School en functionalisme voorkwamen. Tevens aandacht voor kinderarbeid en andere sociale noden van de tapijtwerkers. Tot en met 23 maart, Kerkbrink 6 Hilversum.

Keulen

De meubelbeurs van Keulen loopt nog door tot en met 19 januari. Tal van (Nederlandse) firma's tonen er op de primeur-etage het nieuwste van het nieuwste. Pastoe, Arx, MDF, Montis en vele anderen zijn met nieuwe ontwerpers in zee gegaan. Bijzonder dit keer zijn de meubels van papier.

Leerdam

Glas van Flors Meydam en Martine Knoppert in de Glas Galerie Leerdam (Zuidwal 44), tot en met 2 februari. Meydam komt met nieuwe unica, zoals vazen met luchtbelletjes die optische effecten sorteren.

Nijmegen

Galerie Marzee, Lage Markt 1-3 Nijmegen, heeft een grote sieradenshow in huis, samengesteld door de ontwerpers Philip Sajet en Francesco Pavan. Verder objecten van Coen de Keuleneer en fotowerken van Miro Svolik. Tot en met 5 maart.

Roermond

Een leefscenario bestaande uit interieurproducten van Edward van Vliest, met medewerking van fotograaf Yani en kunstenaar van Jos van Zoelen, zo kondigt het Stedelijk Museum de tentoonstelling Body & Soul aan. Van Vliest is een van de talentvolste industrieel ontwerpers van dit moment (t/m 19 januari).

Rotterdam

In de Kunsthal een overzicht van ontwerper Jan des Bouvrie. De vader van de witte bank, de wegzinkbank en de eigentijdse rieten stoel, werkt nu aan een mobiel interieur. Tot en met 26 januari.

Meer over