VORMGEVING

Lenny Moeskops laat zich bij het maken van haar tassen en hoeden vooral leiden door het kleurgebruik. De leren tassen van Elisabeth Mari kenmerken zich door een strakke eenvoud....

Amstelveen

Amsterdam

Artemis houdt op 3, 4 en 5 juli in Loods 6, KNSM-eiland 143, een manifestatie over styling en vormgeving. Er zijn lezingen van John Kattenberg (House of Orange), Jan Jacobs, hoogleraar industriële vormgeving aan de TU Delft, er zijn excursies langs trendy zaken in de buurt, en er zijn workshops. Voor de workshops moet men zich opgeven (tel 020-6895100). Zaterdag zijn er vanaf 12 uur rondleidingen en etalageprojecten.

De derde van de serie lezingen van het Vormgevingsinstituut over de digitale producten en hun gevolgen voor de samenleving gaat over cashflow. Chipknip en chipper maken muntgeld overbodig. Op 9 juli spreken Anton Martens (Cap Gemini), Geert Roggen (Rabobank) en Stephen Emmott (NCR Knowledge). Keizersgracht 609, aanvang om 19 uur.

Assen

Het Drents Museum presenteert designklassiekers van Thonet. De Oostenrijkse firma werd beroemd met zijn caféstoel van massief beuken en maakte later ook meubels van staal. Ontwerpers als Breuer, Hoffmann en Wagner werkten voor Thonet. Tot en met 6 september.

Eindhoven

Kunststof lepels die verkleuren door wisseling van temperatuur (handig voor babyvoeding), een glazen ruit die met een druk op de knop ondoorzichtig wordt. Het zijn twee vindingen op het gebied van nieuw materiaalgebruik. Vormgeversoverleg Eindhoven wijdt een tentoonstelling aan nieuwe materialen en producten in MU Art Foundation (Witte Dame), t/m 17 juli.

Brits verpakkingsdesign t/m 29 juli in de Witte Dame, Emmasingel.

Leerdam

Het Glascentrum Leerdam, Loods Holland/Zuidwal, is kortgeleden geopend. Er staat een oven uit het Tjechische Novy Bor, er zijn demonstraties en tentoonstellingen. In het Oude Raadhuis is een expositie onder de titel 'Glas in uitvoering', met kunstenaars die industrieel geproduceerd glas als uitgangspunt voor een installatie hebben genomen. Kerkstraat 18, t/m 30 september.

In glasgalerie Leerdam, Zuidwal 44, glas van Floris Meydam en Rachael Woodman, t/m 26 juli.

Rotterdam

Een mode- en vormgevingsspektakel op het water belooft Wonder op Water te worden, georganiseerd door Art & Casey. Zondag op en langs de kade van het Stokviswater om 13, 14.30 en 16 uur presentaties van hoeden (Mirjam Nuver, Suzan Wenke, Jackie Habets), sieraden (Rian de Jong, Maria van de Mel, Floor Max), kleding (Colette van Landuyt, Mari Timmermans) en feest- en trouwjurken van modestudio Dorien David.

Galerie Vivid (Oostplein 226) presenteert werk van vooraanstaande vormgevers uit België, zoals Bart Baccarne, Pierre Blontrock, Michel Ingels, Rudi Respeel en Willy van de Velde. De tentoonstelling De Belgen?! duurt t/m 29 augustus.

De interdisciplinaire tentoonstelling Toile in Museum Boijmans Van Beuningen toont hoe modevormgevers en kunstenaars het lichaam verbeelden door middel van kleding in de ruimste betekenis van het woord. Tot en met 9 augustus.

In de Kunsthal t/m 30 augustus een overzicht van Nederlandse vormgeving en Britse modefotografie sinds 1960 (t/m 9 augustus).

Meer over