VORMGEVING

Amsterdam..

Hoofdzaak Hoeden, Witte de Withstraat 168, toont van 26 oktober t/m 28 november hoeden van verschillende ontwerpers. Op 23 en 24 oktober presentatie in galerie Crossfire Perific Arts, Pakhuis Wilhelmina, Oostelijke Handelskade 29 sous.

Het Escape-theater, Rembrandtplein 11, presenteert op 21 oktober, 20.30 uur, het mode-theater-event Metamorfose van beeldend kunstenaar Ellen Schippers.

In het Rijksmuseum Couture!, hoogtepunten uit de collectie van haute-coutureverzamelaar Hans van Emmerik. Met kostuums van Lanvin, Gallenga en Templier-Rondeau. Tot en met 27 februari.

Op Zweeds Design in Amsterdam exposeren drie Zweedse ontwerpbureau's hun meubels, karpetten en accessoires, t/m 26 november in galerie Binnen, Keizersgracht 82.

Arnhem

Bij Botticelli Woonkunst kristallen vazen, verlichting, keramiek en meubels van de Tsjechische ontwerper Bórek Sípek, een tegenhanger van het minimalisme.

Den Haag

Hollywood Kostuum - verkleed verleden toont kostuums uit grote Hollywoodfilms, die werden gedragen door bekende sterren. Tot en met 19 maart in de modegalerij van het Gemeentemuseum.

Hoogeveen

De zesde Glasbeurs Hoogeveen wordt op 24 oktober gehouden van 10 tot 17 uur in de Mauritshal.

Maastricht

In galerie Amarna, Stokstraat 9, werk van sieraadkunstenaar Rian de Jong, t/m 6 november.

Rotterdam

In Feuer über Wasser toont Museum Boijmans Van Beuningen Postindustrielle Schmuchobjekte. Sieraden van uiteenlopende materialen van Bernhard Schobinger die de Françoise van den Boschprijs kreeg. Tot en met 9 januari.

Schiedam

Tot en met 31 oktober in het Stedelijk Museum het werk van de acht genomineerden voor de Zuid-Hollandse Vormgeversprijs 1999.

Meer over