VORMGEVING

'Tuften' is een techniek in de textielindustrie waarbij de draden door het doek worden geschoten. Tijdens een tentoonstelling van bureau Dutch.Swiss & Partners in het Textielmuseum in Tilburg wordt deze techniek gedemonstreerd....

Het Haags Gemeentemuseum legt met de tentoonstelling Briljant en gevat een relatie tussen sieraden en kleding. Naast een aantal historische kostuums worden er 22 creaties uit de laatste vijftien jaar getoond in samenhang met sieraden van 11 Nederlandse sieraadontwerpers. Mode-ontwerpen van Jean-Paul Gaultier, Mart Visser en Issey Miyake. Sieraden komen van Paul Derrez, Rian de Jong en Janke IJff.

Galerie VormVast, Liesboslaan 291 Breda, besteedt aandacht aan het nieuwe werk van de talentvolle meubelontwerper Jos Laugs. Tot eind augustus.

De Beyerd in Breda toont affiches van Gielijn Escher, ver weg inderdaad familie maar daarmee houdt dan ook iedere vergelijking op. Tot en met 1 september.

Gerard van den Berg is misschien wel de best verkopende meubelontwerper in Nederland. In de Kunsthal in Rotterdam tot en met 1 september een overzicht van zijn werk, dat in het teken staat van duidelijkheid, eenvoud en comfort. Befaamd zijn de sculpturale fauteuils.

Meer over