VORMGEVING

Galerie Binnen vroeg een aantal vormgevers een ontwerp te maken waarin gereageerd wordt ideeën en overtuigingen van Benno Premsela. Het gaat om ontwerpers die met hem hebben samengewerkt, maar ook door hem zijn beïnvloed, t/m 29 augustus....

Amsterdam

Den Haag

In internationaal glascentrum galerie Rob van den Doel, Anna Paulownastraat 105a, voor onbepaalde tijd glaswerken van Willem Heesen.

Eindhoven

Brits verpakkingsdesign, t/m 29 juli in de Witte Dame, Emmasingel.

Groningen

Nadat hij zich eerst op kasten had gestort, die hij samenstelde uit oude deuren, is Piet Hein Eek nu toe aan een nog grotere 'kast': het tuinhuis. Het Groninger Museum toont tot 6 september de mini-paviljoens van oud en nieuw hout.

Leerdam

In het Nationaal Glasmuseum, Lingedijk 28, deze zomer de serviezen en sierdecors van W.J. Rozendaal, die vooral werkte voor de Kristalunie te Maastricht. Rozendaal was ook graficus. Tot en met 4 oktober.

Maastricht

Het Bonnefantenmuseum heeft een overzicht in huis van de controversiële reclamecampagnes van Benetton. Brein achter de campagnes is de

Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani. Tot en met 6 september.

Galerie Amarna, Rechtstraat en Stokstraat, brengt de sieraden van Rian de Jong. Zij verwerkt ironie, ontroering en kwetsbaarheid in haar ringen, halssieraden en andere juwelen, van 24 juli t/m 29 augustus.

Rotterdam

Galerie Vivid (Oostplein 226) presenteert werk van vooraanstaande vormgevers uit België, zoals Bart Baccarne, Pierre Blontrock, Michel Ingels, Rudi Respeel en Willy van de Velde. De Belgen?!, t/m 29 augustus.

De interdisciplinaire tentoonstelling Toile in Museum Boijmans Van Beuningen toont hoe modevormgevers en kunstenaars het lichaam verbeelden door middel van kleding in de ruimste betekenis van het woord, t/m 9 augustus.

Een ikat is een doek die deels is geverfd voordat het is geweven. De tentoonstelling Geweven wereld: ikats van Sumba in het Museum voor Volkenkunde bestaat uit een zestigtal kostbare doeken, afkomstig van het Indonesische eiland Sumba, t/m 6 september.

Zaltbommel

Het Maarten van Rossummuseum, Nonnenstraat 5, richt de blik op Italië: Op het spoor van de Romeinen heet de expositie die gaat over de ontwerpen van Alessi, waaraan befaamde designers hun naam hebben verbonden (Castiglioni, Mendini, Sottsass en Sapper), t/m 30 augustus.

Meer over