VORMGEVING

Amersfoort..

Amsterdam

Werk van Wim van Doorschodt in galerie Ra, Vijzelstraat 80. Van 27 november t/m 23 december.

Minds over matter zijn workshops en presentaties van vormgevers, die ontwerpen maakten voor 9 bedrijven. In het Sandberg Instituut, op 27 november.

Lezing over Ontwerpen voor het publiek domein door Hans van der Markt, Erik Luiten en Michael van Gessel. In het Vormgevingsinstituut, 25 november vanaf 17 uur.

In het Rijksmuseum Couture!, hoogtepunten uit de collectie van haute-coutureverzamelaar Hans van Emmerik. Met kostuums van Lanvin, Gallenga en Templier-Rondeau. Tot en met 27 februari in de Zuidvleugel.

In het Nederlands Scheepvaartmuseum t/m 7 mei de expositie Scheepvaart in de Reclame.

Arnhem

Drie Arnhemse ontwerpers tonen hun werk in de 2 Switch Kringloopwinkel, Patersstraat 34: Fantasy furniture & recycled design.

Den Haag

Flyers door Nederlandse ontwerpers, o.a. Dadara, Willem Verburg/Drum 'n' feest, Dept, Club Geluk, Shamrock in het Centrum voor Beeld en Geluid in de voormalige ondergrondse supermarkt: Dagmarkt, Marktstraat 16. Van 27 november t/m 9 december.

Hollywood Kostuum - verkleed verleden toont kostuums uit grote Hollywoodfilms, die werden gedragen door bekende sterren. Tot en met 19 maart in de modegalerij van het Gemeentemuseum.

Eindhoven

Chris Reinewald geeft op 1 december, 20 uur, een lezing over De toekomst van gisteren, terugblik uit 2020 in De Witte Dame, Emmasingel.

Enschede

Sieraden uit Estland en Litouwen in galerie Beeld & Aambeeld, Walstraat 13. Van 27 november t/m 24 december.

Maastricht

In Amarna, Rechtstraat 84-82, lampen en lichtobjecten van Antoon van Wijk, tot en met 4 januari.

Nieuw Buinen

In het Keramisch Museum Goedewaagen, Glaslaan 29 a, twee tentoonstellingen van decorateurs die industrieel aardewerk 'versieren': postmodern vormgeefster Carolien Brusse en Willem Hendrik van Norden (1883-1978). (open: ma-vr). Tot en met 1 april. Zaterdag 27 november wijdt conservator Friggo Visser een lezing aan het oeuvre van Hendrik Willem van Norden.

Nijmegen

Hoedsculpturen van Maik Schulz in galerie Cappello, Houtstraat 28, t/m 9 januari.

Rotterdam

In Feuer über Wasser toont Museum Boijmans Van Beuningen Postindustrielle Schmuchobjekte. Sieraden van uiteenlopende materialen van Bernhard Schobinger. Tot en met 9 januari.

Meer over