Voorzitter van architectenbond legt functie neer

De architect Bjarne Mastenbroek (47) is maandag opgestapt als voorzitter van de Bond Nederlandse Architecten (BNA). Mastenbroek vertrekt wegens een verschil van inzicht met het bestuur. Hij werd 1 april vorig jaar gekozen tot voorzitter van de beroepsorganisatie van architecten, als opvolger van Jeroen van Schooten.

AMSTERDAM - In een maandag uitgegeven verklaring van de BNA staat dat er tussen het bestuur en zijn voorzitter 'onvoldoende consensus is over de wijze waarop de gestelde beleidsdoelen moeten worden bereikt'. Vicevoorzitter Rob Hendriks neemt tijdelijk het voorzitterschap waar, tot een nieuwe voorzitter is gevonden.

Noch de BNA, noch Mastenbroek wilde maandag een toelichting geven op de bestuurscrisis. De BNA legt dit jaar de nadruk op betere contracten voor architecten, de aanpak van de veel bekritiseerde gang van zaken rond het Europees aanbesteden, de positie van jonge architecten en ondernemerschap.

Binnen de architectuurwereld staat Mastenbroek bekend als een man met uitgesproken meningen. Hij studeerde in 1989 af aan de TU Delft. Sinds 2002 heeft de architect een eigen bureau onder de naam SeARCH, dat onder meer bekend is van de Bostoren in Putten, het theepaviljoen op de Posbank en de Nederlandse ambassade in Ethiopië.

undefined

Meer over