Voorspelling van de dag: Italianen hebben geen moeite met Ibrahimovic

Bikkelende Italianen, sierlijke middenvelders, strijdende Turken en Zlatan Ibrahimovic. Het belooft vandaag een mooie voetbaldag te worden, want er staan drie aantrekkelijke wedstrijd op het programma. Wij voorspellen een moeilijke dag voor Zweden en een heet potje tussen Spanje en Turkije.

Ibrahimovic tijdens de voorbereiding op de wedstrijd tegen Italië. Beeld epa
Ibrahimovic tijdens de voorbereiding op de wedstrijd tegen Italië.Beeld epa

Veel sterspelers aan de aftrap vandaag, naar wie kijk jij uit?
Modric is een zeldzame voetballer. Met zijn uitzonderlijke techniek, inzicht en tengere postuur doet hij denken aan Johan Cruijff. In de eerste wedstrijd liet hij zijn klasse al zien bij zijn doelpunt. Hoewel de Turkse keeper niet sterk oogde, was het prachtig om te zien hoe Modric de maanbal in één keer uit de lucht op de voet nam.

Ook Iniesta is in vorm. De inmiddels 32-jarige Spanjaard strooide maandag tegen Tsjechië met mooie ballen. En natuurlijk komt Ibrahimovic in actie, het is onmogelijk om hem niet te noemen in het rijtje blikvangers.

Kan Ibrahimovic het bolwerken tegen de Italianen?
Nee. Hij gaat er alles aan doen, maar Zweden mist simpelweg de kwaliteit. Je kunt dan wel Zlatan in de spits hebben staan, hij is volledig afhankelijk van de ballen die hij krijgt. En tegen Ierland zagen we dat zijn teamgenoten niet in staat zijn om hem in stelling te brengen.

Daarnaast zullen de Italiaanse verdedigers op zijn nek zitten. Wij verwachten stevige duels met Barzagli en Chiellini. Italië heeft in de eerste wedstrijd laten zien dat zij een ploeg zijn om rekening mee te houden. De pure voetbalkwaliteit ontbreekt dit jaar, maar het team bestaat uit louter bikkels. Pellè kan zijn mooie optreden in de eerste wedstrijd een mooi vervolg geven vandaag. Hij kan er vandaag zomaar twee inleggen.

Tsjechië-Kroatië lijkt vooraf de minst aantrekkelijke wedstrijd.
Dan moet je de selectie van Kroatië nog eens onder de loep nemen. Naast de eerdergenoemde Modric heb je Ivan Rakitic, Ivan Perisic en Mario Mandzukic. Stuk voor stuk Europese toppers. De Tsjechen zijn inderdaad zwak. Het wordt eens tijd voor een galavoorstelling op het EK. Als Duitsland en Frankrijk het niet doen, dan moet underdog Kroatië daar maar voor zorgen.

Pelle schiet zijn doelpunt tegen de Belgen binnen. Beeld epa
Pelle schiet zijn doelpunt tegen de Belgen binnen.Beeld epa

Gaan de Spanjaarden hun klasse laten zien?
Voor het eerst sinds 2006 is Spanje niet de gedoodverfde favoriet, dus verwacht je dat ze iets vrijer kunnen spelen. Dat viel in de eerste wedstrijd behoorlijk tegen. De titelverdediger worstelde met Tsjechië en wist op het nippertje drie punten uit het vuur te slepen. Vandaag krijgen ze het wederom niet makkelijk. Turkije moet minstens een punt halen om zicht te houden op de volgende ronde. De Turken kennende, zullen ze strijden als leeuwen. In combinatie met het Spaanse temparement belooft dat een heet potje te gaan worden met stevige tackles en veel discussies met de scheidsrechter.

Genoeg om naar uit te kijken. Wat worden de uitslagen?
Het hechte collectief van de Italianen gaat geen moeite hebben met de Zweden. Misschien doet Ibrahimovic in een opwelling iets terug, maar dat zal niet voldoende zijn: 3-1 voor de Italianen.

Ook Tsjechië-Kroatië van 18.00 uur wordt eenzijdig. De Kroaten kunnen gaan uithalen tegen Tsjechië en laten zien dat zij een belangrijke outsider zijn. Het zal ons niet verbazen als het 0-3 wordt.

Bij Spanje-Turkije zal de pure kwaliteit uiteindelijk de doorslag geven. In het laatste half uur zal La Roja met het vertrouwde combinatiespel de moegestreden Turken wegspelen: 2-0.

Modric viert zijn treffer tegen Turkije. Beeld epa
Modric viert zijn treffer tegen Turkije.Beeld epa
Iniesta stuurt de Tsjech Plasil het bos in. Beeld afp
Iniesta stuurt de Tsjech Plasil het bos in.Beeld afp
Meer over