SATIRE

Voormalig showworstelaar Segers maakt furore als politicus

Hij zal de komende tijd een sleutelrol spelen in de formatie: Gert-Jan Segers. Maar wie is de fractievoorzitter van de ChristenUnie precies? Een profiel.

Stephan Ter Borg en Jop Eikelboom
null Beeld ANP
Beeld ANP

Gert-Jan Segers groeide op binnen de muren van de Duitse legerbasis Seedorf, waar zijn vader gelegerd was als tankcommandant. Het was een moeilijke omgeving voor de dromerige Gert-Jan, die als kind personal shopper wilde worden. Een potentieel carrièrepad dat zijn vader er genadeloos uitsloeg. 'Dat was lang niet altijd even leuk', concludeert hij in zijn biografie Rake klappen.

Op zijn 22ste rondde Segers zijn mbo-opleiding metaalbewerking in Geleen af. Hierna ging het snel. Hij vond werk als lasser bij KROLA, werkte een tijdje als hoofd van het animatieteam op een cruiseschip, was roadie voor Atomic Kitten en timmerde tevergeefs aan de weg als showworstelaar. In 2015 werd hij fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Privé is Segers een verwoed lasergamer. In een zeer persoonlijk interview met de Veronica Gids in 2011 zegt hij hierover: 'Lasergamen heeft me geholpen om mijn jeugd een plekje te geven. Ze noemen me Knal-Jan Lasers. Ik had de top kunnen halen, maar ik heb gekozen voor de politiek. Daar kan ik ook wat betekenen.'

Bekenden van Segers noemen hem een loyale vriend. Zijn dermatoloog Ricardo: 'Ik had een keer ruzie op de kermis met een paar kampers. Ik belde met Gert-Jan, en tien minuten later had-ie al zijn maten opgetrommeld. Die gasten moesten rennen voor hun leven.'

Natuurlijk, kritiek is er ook. Maar over zijn veelbesproken affaires met Bridget Maasland, Zimra Geurts en Noraly Beyer gaan we het hier niet hebben. Daar is in andere media al genoeg over geschreven.

Wie is Gert-Jan Segers? We zullen het wel nooit echt weten.

Meer over