Voor homo is feest prioriteit

In het hoofdredactioneel commentaar ‘De homo als doelwit’ (Opinie & Debat, 16 juni) staat dat de gemiddelde Nederlander homoseksuelen wel tolereert, maar het niet voor hen opneemt en dat de overheid de bestrijding van homohaat meer prioriteit zou moeten geven....

Er komt niet aan de orde welke inspanningen homoseksuelen zelf zouden kunnen en moeten leveren. Dat is in ieder geval heel wat meer dan de potten en de flikkers nu doen, want onder hen overheersen lamlendigheid en desinteresse omtrent homo-emancipatie.

Zo zouden homo’s op zijn minst lid kunnen worden van een van de vele homoverenigingen, want de organisatiegraad van homoseksuelen is beschamend laag, waardoor echte gay power ontbreekt. Mede ook door de geringe bereidheid van homo’s zich als vrijwilliger in te zetten.

De versnippering van de homobeweging is een ander groot probleem. De wijsheid ‘eendracht maakt macht’ gaat aan homoseksuelen geheel voorbij.

Het mag al met al geen verrassing zijn dat het slecht gaat met de homo-emancipatie in Nederland, want het gros van de betrokken doelgroep steekt er geen vinger naar uit. Elk gevoel van urgentie ontbreekt, de doelgroep blijft vooral gezellig doorfeesten.

Gevreesd moet worden dat, als homo’s hier weer zouden worden bedreigd, een gevoel van urgentie nog niet zal ontstaan.

Meer over