Voor het gros van onze beroemdheden was die hele aanslag niet gebeurd

Lekker twittereren over je haar-award terwijl Parijs rouwt en lekker zweten bij de uitreiking van de Golden Globes.

Gekkigheid

Het is weer tijd voor een rondje 'En wat vinden de BN'ers er allemaal van?' En dan bedoel ik natuurlijk van de aanslag in Parijs. Vele tweets heeft uw sterrenkijkertje doorgeploegd en het leek wel alsof voor het gros van onze beroemdheden die hele aanslag in Parijs niet was gebeurd. Natuurlijk waren er lieve meiden als Georgina Verbaan ('Oh jongens. Wat verschrikkelijk allemaal') en Angela Groothuizen ('Vandaag komt gewoon niet goed') die hun schrik en ontzetting betwitterden.

Maar er waren toch ook heel veel beroemdheden die de hele Charlie-toestand leken te hebben gemist .

Gordon, 9 januari: 'Fijn weekend!!!! Ga je nog wat doen?'

Renata Gerschtanowitz, 9 januari: 'We got it! @Grazia_NL awards #hair Dank voor je stem!!' Dit gaat over een haar-award.

Gerard Joling, 10 januari, bij een foto met een fles drank aan zijn mond: 'Gekkigheid tijdens Fuikdag op Curaçao vorige week.'

Trijntje Oosterhuis, 11 januari: 'Honger!! #detox #aandebak.'

En dan was er nog een derde categorie: sterren die zo mystiek twitteren dat je niet zeker weet of het over Charlie gaat of over het iets heel anders. Halina Reijn vindt het 'heel duaal allemaal'. De vaagste is Kim Feenstra: 'Soms mis je een nuance. En maakt een klein verschil een groot verschil', twitterde zij. Doelt ze hiermee op de humor in satirische cartoons? Of op iets met mode? Misschien is het in deze tijd ook beter om je zo verhuld mogelijk uit te spreken over terroristen.

Zweet

Aan de andere kant van de wereld waren ze druk met de Golden Globes. Daarvan zijn zo veel hoogtepunten te bespreken dat wij ons zullen beperken tot de kledingkeuzes van de avond.

Meteen maar beginnen met een ingewikkeld punt: witte lange handschoenen. Bij een zwarte jurk. Deze look had Amal Alamuddin, alias mevrouw Clooney, en dat vonden we vreemd. Witte handschoenen zijn het terrein van Michael Jackson, Wibi Soerjadi en hun beider stijlicoon Mickey Mouse. Wilde ze misschien de aandacht afleiden van het feit dat George zijn oude, stinkende bruiloftsmoking droeg?

Een andere interessante modekeuze was die van actrice Rosamund Pike, beroemd door Gone Girl. Zij is vijf weken geleden bevallen en droeg een witte jurk die borsten, buik en rug bijna helemaal bloot liet. En dat was, tja, best onflatteus.

De grootste mode-invloed, noteerde het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair, was dit jaar de cha-cha-emoji van je eigen iPhone. U weet wel, dat dansende vrouwtje in een rode jurk. Heidi Klum, Allison Williams, Helen Mirren, Viola Davis, Lena Dunham en Taylor Schilling: allemaal verkleed als de 'cha-cha-emoji'.

Het leukste stijldetail vond uw sterrenkijker dat veel sterren erg zweetten bij de Globes. Het scheen te warm te zijn in de zaal. Zwetende Hollywoodsterren: dat zie je zelden, of eigenlijk nooit. Volgend jaar weer de airco uitzetten!

Meer over