Voor het eerst in dertig jaar nieuwe krant in Groot-Brittannië

Voor het eerst in dertig jaar wordt in Groot-Brittannië een nieuwe krant gelanceerd. The New Day ligt vanaf 29 februari in de rekken, zo maakt Trinity Mirror, dat ook de Daily Mirror uitgeeft, maandag bekend.

Bron: De Morgen
Britse kranten. Beeld ap
Britse kranten.Beeld ap

The New Day wordt een betaald dagblad, met een 'optimistische en politiek neutrale' benadering, stelt Trinity Mirror. De krant zal zich richten op een publiek tussen de 35 en 55 jaar. Het is een onafhankelijke uitgave, en niet een light-versie van de Daily Mirror.

Ook in Groot-Brittannië staat de krantenmarkt fors onder druk. Krantenlezers schakelen massaal over naar online nieuws. Eerder deze maand werd aangekondigd dat twee kranten, The Independent en The Independent on Sunday, enkel nog digitaal zullen verschijnen.

Volgens ceo Simon Fox van Trinity Mirror is er in Groot-Brittannië nog een markt voor print, als het maar om een goed product gaat, zo vertelt hij aan de BBC. De hoofdredacteur houdt hetzelfde verhaal tegenover The Guardian: 'Veel mensen kopen geen krant meer; niet omdat ze geen krant meer willen lezen, maar omdat er geen krant is die tegemoet komt aan hun verwachtingen.'

Meer over