Voor elke dag een bikini

Live vanuit het buitenland: de kunst van het vakantie vieren volgens een bekendere Nederlander. Deze week: mode-ondernemer Olcay Gulsen (33 - vandaag geworden), die door haar vriend is verrast met een vakantie op het Kroatische jetseteilandje Hvar.

Kreeg je een blinddoek om?

Nee, op Schiphol wist ik waar ik naartoe ging. Ik was blij verrast.


Hoe zit je er nu bij?

Het is half twaalf, maar ik lig nog in mijn hotelbed. Ik was zo moe. Maar gisteren toen ik aankwam zijn we naar een superleuke strandtent gegaan. En 's avonds met de watertaxi naar een heel klein baaitje waar een restaurant was, met ons als enige gasten. Dus dat was wel heel romantisch.


Had je hem met een pump op het hoofd geslagen als hij je mee naar een camping had genomen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo van de camping ben. Maar goed, uiteindelijk is het gezelschap belangrijker dan de plek waar je bent. Vakantie is voor mij vooral heel veel rusten en een beetje zonnen. Ik ben echt een cultuurbarbaar, ik hoef al die dingen niet te zien.


Gaat de telefoon uit tijdens de vakantie?

Neeneenee, ik check wel altijd mijn telefoon. Maar niet zo panisch als vroeger. Nu kan ik gerust vijf minuten niet op mijn telefoon kijken.


Neem je veel kleren mee?

Ja, ik maak van tevoren setjes die ik wil aantrekken. Ik neem altijd drie keer zo veel setjes mee als het aantal dagen van mijn vakantie. Ik moet ook altijd bijbetalen voor overgewicht. We vlogen gisteren met een helikoptertje naar dit eiland en daar gingen al mijn koffers echt met geen mogelijkheid in. Mijn vriend zei: pak gewoon één koffer. Ik zei: één koffer? Dat lukt echt niet. We gaan vijf dagen weg!


Heb je wel elke dag dezelfde bikini aan?

Neeneenee, ik zorg altijd wel dat ik net zo veel bikini's als aantal dagen vakantie heb. Daar ben ik wel een beetje triest in, maar dat moet van tevoren allemaal goed gepland zijn.


Belet de aandacht van eventuele paparazzi je om topless te gaan?

In Saint-Tropez word je erg lastig gevallen, maar hoewel je hier sterren als Beyonce tegenkomt, is Hvar is heel erg privé. Maar ik hou absoluut niet van topless. Ook niet van strings trouwens.


Heeft dat met preutsheid te maken?

Nee, want ik ben niet preuts. Maar ik weet niet, die dingen die iedereen dan kan bekijken... Nee, ik hoef dat niet te zien van een vrouw. Ik vind het sexyer dat je wel ziet dat iemand mooie borsten heeft, terwijl je ze niet zo ziet.


Tegenwoordig is het ook mode om expres afdrukken met je bikini op je gebruinde huid te maken.

Ja, maar daar hou ik ook niet van. Waar ik wel helemaal verslaafd aan ben zijn al die lichaamskettingen die je om je armen en buik kan binden. De afdrukken die die dingen achterlaten vind ik wel mooi.


En heb je nog iets met de mode op schaamhaargebied? Kies je bewust voor een landingsbaan of deurmat?

Nee, dat begrijp ik helemáál niet. Vooral mannen zijn daar heel erg mee bezig. Die weten altijd precies wat de trends zijn op schaamhaargebied. Ik heb daar nog nooit aan meegedaan. Geen hartjes, ik vind dat zo vergezocht. Ik focus me meer op mijn nagels dan op mijn schaamhaar.


Ga je vanmiddag nog zwemmen?

Nee, want het is een hell of a job om mijn haar droog te houden. Daar baal ik wel van, ik ben echt jaloers op mensen die zwemmen.


Kun je je haar niet even in een knot doen?

Jawel, maar in de zee wordt je haar toch gewoon nat. Eén golf en je bent weer zeiknat. En dan duurt het twee uur voordat ik mijn haar weer goed heb. Ik heb namelijk krullend haar van mezelf, dus ik moet het dan weer helemaal gladmaken met de föhn. Dus daar begin ik niet aan.

Meer over