Voor een taart, gedicht en wat geld werd ik sekswerker

Deze week: de sekswerker hoeft niet altijd beklaagd te worden.

Arnon Grunberg
Richard Gere in American Gigolo. Beeld
Richard Gere in American Gigolo.Beeld

Een tijd geleden ontving de Seksrabbijn een verzoek. Of hij voor 20 gulden - het was nog net de tijd van de gulden - een gedicht en een taart seks met iemand wilde hebben. Diegene voegde eraan toe dat ze erg lekkere taarten kon bakken. Zo'n aanbod kan men niet weigeren.

Nu heeft seks tegen betaling, niet ten onrechte, een slechte naam. Maar als de betaling voor het grootste gedeelte bestaat uit zelfgebakken taarten en zelfgeschreven gedichten, vallen veel bezwaren weg. Bovendien zijn het in de literatuur, de filmkunst en vermoedelijk ook in de werkelijkheid (veelal jonge) vrouwen die hun lichaam verhuren aan (dikwijls oudere) mannen, het is verfrissend als een man zijn lichaam ook eens verhuurt aan een vrouw. De film American Gigolo, waarin Richard Gere een vriendelijke gigolo speelt met wie het niet zo goed afloopt, is een uitzondering op deze regel.

Hoe dan ook, op een donderdagochtend reisde de Seksrabbijn af naar Deventer, de dame in kwestie bleek namelijk alleen op donderdagochtend tijd te hebben. Als gigolo moet je je natuurlijk schikken; hij heeft veel gemeen met de ambulancebroeder, ook hij is nodig op de gekste momenten.

Door omstandigheden was de dame er nog niet aan toegekomen de taart te bakken - ze leidde een druk bestaan - maar ze had wel naar ze zei 'de lekkerste koekjes van Deventer' gekocht en koffie gezet. Het gedicht was nog niet af en verder verklaarde ze: 'Ik hoop niet dat je allergisch bent voor katten, want er lopen er hier drie rond.'

Gelukkig bleken de katten schuw en toen er een stuk of vijf koekjes waren gegeten zei de Seksrabbijn: 'Zullen we eens aan het werk gaan?' Want de tijd drong.

Het was tamelijk koud in de woning, maar ideale arbeidsomstandigheden tref je in de wereld van de erotiek zelden aan.

Op een gegeven moment zei de dame: 'Kun je over mijn billen of mijn borsten klaarkomen? Je mag kiezen.'

Dat je als sekswerker wat te kiezen hebt, geeft aan dat je de mensheid niet te snel moet afschrijven.

Huiswerk voor volgende week: schrijf aan degene naar wie u verlangt: 'In ruil voor seks zal ik een heerlijke pasta voor je maken en een tekening. Reiskosten worden vergoed, tweede klas.'

Als u niet kunt tekenen, kunt u ook een foto maken of iets anders in elkaar knutselen.

Meer over