'Voor als je de lichamen moet begraven', schreef verdachte mogelijk op Amazon

Toen Todd Christopher Kohlhepp 15 jaar oud was, zette hij een geweer tegen het hoofd van zijn 14-jarige buurmeisje, bond haar vast en verkrachtte haar. Dertig jaar later hield hij op zijn landgoed in South Carolina een vrouw gevangen in een container en bleken er zeven lichamen op het terrein begraven te liggen. De laatste twee zijn nu ook geïdentificeerd: zij blijken van een echtpaar te zijn dat sinds vorig jaar is vermist, zo werd woensdagavond (lokale tijd) bekend gemaakt.

Todd Kohlhepp wordt op 4 november naar de rechter geleid die zal besluiten dat hij niet op borgtocht kan worden vrijgelaten. Beeld null
Todd Kohlhepp wordt op 4 november naar de rechter geleid die zal besluiten dat hij niet op borgtocht kan worden vrijgelaten.

Het koppel kon worden geïdentificeerd aan de hand van hun gebit en hun tatoeages. De vrouw (25) blijkt door het hoofd te zijn geschoten en haar man (29) is om het leven gekomen na meerdere schoten in zijn borst. Ze hadden een baby, maar die is volgens officials veilig.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie op zoek was naar Kala Brown, een 30-jarige vrouw die op 31 augustus samen met haar vriend Charles Carver (32) vermist was geraakt. Ze deed regelmatig schoonmaakwerk voor Kohlhepp en zou haar vriend hebben meegenomen om haar te helpen bij een klus. Omdat het laatste signaal van hun telefoons afkomstig was uit de omgeving van het landgoed van Kohlhepp, nam de politie hier vorige week een kijkje. Toen agenten tegen een container op het terrein sloegen, hoorden zij iemand om hulp schreeuwen. Het ding werd geopend en Brown werd gevonden. De jonge vrouw was geketend als een hond, met een halsband om haar nek. 'Dat was behoorlijk emotioneel', vertelde sherrif Chuck Wright van Spartanburg County tegen de media.

'Overduidelijk getraumatiseerd'

Een 'overduidelijk getraumatiseerde' Brown vertelde dat ze twee maanden in de container was vastgehouden. Op hetzelfde terrein werd een ondiep graf gevonden, waarin het lichaam van Carver bleek te liggen. Brown zei later tegen de autoriteiten dat hij voor haar ogen was neergeschoten. Het is onbekend of Brown ook het slachtoffer is van seksueel geweld.

Kohlhepp werd gearresteerd en bekende dat hij 13 jaar geleden ook vier mensen had vermoord in een motorwinkel in Chesnee, South Carolina, een misdaad die altijd onopgelost was gebleven. De autoriteiten namen de bekentenis van Kohlhepp direct serieus omdat hij 'details wist over de plek van de moord die niemand had kunnen weten', aldus sherrif Wright. Daarna liet Kohlhepp de plek zien waar hij nog twee andere mensen had begraven: Meagan Leigh McCraw Coxie en Johnny Joe Coxie, het echtpaar dat net is geïdentificeerd.

Volgens aanklager Barry Barnette werd er ook een enorme hoeveelheid wapens op het landgoed gevonden. 'Het is ongelofelijk hoeveel hij daar had liggen', aldus Barnette. 'Deze man is een erg, erg gevaarlijk individu'.

null Beeld null

'Duivel aan een ketting'

Toen de jonge Kohlhepp voor de rechter stond omdat hij zijn buurmeisje had verkracht, zei zijn vader dat de enige emotie die zijn zoon kende, 'woede' was. Een buurman noemde hem 'een duivel aan een ketting'. Hij kreeg 15 jaar cel. Toen hij vrij kwam, lukte hem om een makelaarslicentie te krijgen en bouwde een succesvol bedrijf op. In een brochure schildert Kohlhepp zichzelf af als een ervaren man die mensen graag helpt om huizen te kopen en verkopen. 'We geloven dat het belangrijk is voor onze klanten om een beetje meer te weten over de persoon die voor hen werkt dan alleen een naam en een nummer', staat er.

Ondertussen kocht Kohlhepp een groot stuk land voor zichzelf (van ongeveer 0,4 vierkante kilometer) en zette er een groot hek omheen. Met een Amazon-account met de gebruikersnaam 'me', maar die verbonden is aan een verlanglijstje van Kohlhepp, zijn er vorig jaar vreemde recensies achtergelaten voor producten als hangsloten, een kettingzaag en messen. 'Handig in de auto voor wanneer je de lichamen moet verbergen', luidt het commentaar bij de schop.

Eén van zijn collega's zegt tegen een lokale krant niet te geloven dat Kohlhepp in staat was tot deze moorden. 'Toen ik met hem werkte, was hij een uitstekende baas. Hij was er altijd als we hem nodig hadden.'

null Beeld null
Meer over