Volleybalsters uit Modena maken einde aan zegereeks van VVC

Een professioneel en geconcentreerd spelend Modena maakte woensdagavond met 3-1 een einde aan de zegereeks van de volleybalsters van VVC in de Europa Cup II....

Van onze volleybalmedewerker

VUGHT

Evenals Capelle had ook VVC bedel-acties nodig om het dure Europa Cup-toernooi te kunnen bekostigen. Pas nadat speelsters en trainer een gedeelte uit hun eigen inkomen hadden bijgepast, was er genoeg geld om mee te doen.

Dat had blijkbaar een heilzame invloed op de teamgeest, want de bekerwinnaars van Oekraïne, Portugal en Zwitserland werden achtereenvolgens zonder setverlies terzijde geschoven. De Europese bekerkampioen Modena was echter een maatje te groot voor het jonge Brabantse team.

In de eerste twee sets (10-15,

7-15) waren de Italiaanse vrouwen oppermachtig. Centrale figuur bij Modena was international Henriëtte Weersing, die een uitstekende wedstrijd speelde. In de derde set kwam een eind aan het Italiaanse schrikbewind: 15-10.

Onder aanvoering van Weersing maakte Modena in de vierde set echter onmiskenbaar duidelijk wie er de baas was in de Vughtse Martini-hal: 10-15.

Hoofdrolspeelster Weersing sprak het bericht tegen dat ze niet meer beschikbaar zou zijn voor het Nederlandse team, dat eind mei in Japan zijn laatste Olympische kwalificatietoernooi speelt: 'Ik ben net hersteld van een zware knieblessure en wil eind april definitief beslissen wat ik doe.'

De vrouwen van AMVJ zijn in de Champions League uitgeschakeld. De ploeg van coach Agnes Brunninkhuis verloor het cruciale duel, thuis tegen Cannes, met 3-2.

Capelle, uitkomend in de Europa Cup voor bekerwinnaars, won woensdag opnieuw. Avital Selinger c.s. versloegen OK Maribor in Slovenië met 3-2.

AMSTELVEEN: Champions League, vrouwen, groep B: AMVJ (Ned) - RC Cannes (Fr) 2-3

(9-15, 4-15, 15-10, 15-12, 7-15).

VUGHT: Europa Cup bekerwinnaars, vrouwen: groep B: VVC - Modena (It) 1-3 (10-15, 7-15, 15-10, 10-15).

MARIBOR: Cupwinners League, mannen, vierde ronde: OK Maribor (Slov) - Capelle (Ned) 2-3 (15-5, 8-15, 14-16, 15-10, 12-15).

Meer over