Volkskrant wint prijs onderwijsjournalistiek voor Inholland-nieuws

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft de Volkskrant de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek gewonnen. Verslaggevers Ianthe Sahadat en Merijn Rengers wonnen deze met hun serie artikelen over misstanden en bestuurscultuur bij hogeschool Inholland.

De prijs werd woensdag in Den Haag uitgereikt door de stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek. Vorig jaar won Robin Gerrits de prijs, die dit jaar voor de vierde keer werd uitgereikt, met een serie artikelen in het kader van de Onderwijsagenda.

Juryvoorzitter Marjan Agerbeek onderstreepte dat uit zes nominaties is gekozen voor de journalisten die het meeste lef hebben getoond, die risico namen. 'De onthullingen van Sahadat en Rengers schokten het vertrouwen dat tot dan toe in de overheid en het toezicht op scholen bestond.' Ze wonnen er eerder de journalistieke prijs De Tegel mee.

Het nieuws dat bij een Inholland-opleiding honderden studenten een diploma hadden gekregen zonder daarvoor de minimaal vereiste prestaties te hebben geleverd, verscheen op zaterdag 10 juli 2011. Een hele reeks artikelen volgde over de bij de grote hogeschool gegroeide bestuurscultuur, die steeds verder weg leek te staan van goed onderwijs. De raad van bestuur en de raad van toezicht stapten op en de inspectie deed onderzoek.

undefined

Meer over