nieuws

Volkskrant-uitgever DPG Media aast op overname RTL Nederland en België

DPG Media, in Nederland uitgever van onder meer de Volkskrant, Trouw, Het Parool en nu.nl, is een serieuze gegadigde om de Belgische en Nederlandse tak van RTL Group over te nemen. RTL is de grootste Europese exploitant van commerciële radio- en televisiestations.

Hoofdkantoor van RTL in Luxemburg.  Beeld Hollandse Hoogte / dpa Picture-Alliance
Hoofdkantoor van RTL in Luxemburg.Beeld Hollandse Hoogte / dpa Picture-Alliance

Voor de overname van RTL België trekt DPG Media samen op met Rossel, uitgever van het landelijk dagblad Le Soir en reeks regionale krantentitels. Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd bevindt de overeenkomst zich ‘in de laatste rechte lijn.’ Het bod dat DPG Media en Rossel op tafel hebben gelegd voor RTL België zou tussen de 200 en 250 miljoen euro liggen.

Biedingen voor RTL Nederland – eigenaar van zes tv-zenders en videoplatform Videoland – moesten vorige week binnen zijn bij RTL Group. Ook Ziggo/Vodafone zou geïnteresseerd zijn in overname. Volgens Adformatie, vakblad voor marketing en reclame, zijn er ‘geruchten’ dat DPG Media samen met Talpa Networks een bod wil doen op RTL Nederland.

Medialandschap

De mogelijke overname van RTL Nederland zou een forse uitbreiding betekenen van DPG Media in het Nederlandse medialandschap. Vorig jaar kocht DPG Media al Sanoma Media, uitgever van bladen als Libelle, Donald Duck, Veronica Magazine en Autoweek. Met RTL Nederland over te nemen zou DPG Media ook de markt voor tv-zenders en videoplatforms kunnen verkennen.

Meer over