Volkskrant Ochtend: Zeker 26 doden bij schietpartij in kerk Texas | Geld voor extra zorg blijft steken bij verzekeraars

Goedemorgen. Zorgverzekeraars komen de afspraken niet na die de druk op de huisartsen moeten verlichten. Daar is komend jaar 200 miljoen euro voor beschikbaar, maar dat bedrag wordt bij lange na niet besteed. Verder in onze ochtendnieuwsbrief: Nederlandse planten en bomen stoten meer CO2 uit dan ze opslaan en we gingen langs bij de man die bouwt aan 'de Coolblue van de erotiek'.

Redactie
De kerk in Sutherland Springs. Beeld Reuters
De kerk in Sutherland Springs.Beeld Reuters

Terwijl u sliep

Zeker 26 doden bij schietpartij in kerk in Texas; schutter komt zelf om

Een 26-jarige man heeft zondag een bloedbad aangericht in een kerk in de Amerikaanse staat Texas. Hij heeft zeker 26 mensen doodgeschoten, onder wie een aantal kinderen. Zo'n 20 anderen raakten gewond, en sommigen van hen zijn er slecht aan toe.

Onenigheid tussen huisartsen en verzekeraars over investering van 200 miljoen euro

Zorgverzekeraars komen de afspraken niet na die de druk op de huisartsen moeten verlichten. Daar is komend jaar 200 miljoen euro voor beschikbaar, maar dat bedrag wordt bij lange na niet besteed.

Nederlandse planten en bomen stoten meer CO2 uit dan ze opslaan

Je zou denken dat het buitengebied - dus alle bossen, weilanden, akkers, heidevelden en duinen bij elkaar - heel wat CO2 opnemen en vastleggen. Zelfs in het volle Nederland. Maar het tegendeel is het geval: het klimaat zou beter af zijn als al die groene gebieden stevig onder een luchtdicht pak asfalt zouden verdwijnen: bij elkaar stoten ze veel meer van het broeikasgas CO2 uit dan ze opnemen.

Ruim een kwart van de ex-soldaten met gevechtservaring voelt zich ondergewaardeerd

Na terugkomst van een verblijf in een oorlogsgebied is het soms lastig aarden in Nederland. Daarvan weten veteranen mee te praten. Het geldt vooral voor degenen met gevechtservaring, blijkt uit onderzoek.

Vandaag in het nieuws

Na een geslaagde proef sluiten de poortjes op Utrecht CS. Het is het 72ste station waar dat gebeurt. Oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender staat terecht wegens afpersing, bedreiging en mishandeling. In Bonn begint de 23ste klimaatconferentie van de VN. Hoe gaat het met het akkoord van Parijs?

Aanraders van de redactie

Hebben we dan niets geleerd van de crisis? Situatie vandaag lijkt op die van 2007

Nee, een kredietcrisis zoals die van tien jaar geleden zouden we nooit meer krijgen. Want we hebben ons lesje geleerd en maatregelen genomen. En toch zijn er volop signalen dat de geschiedenis zich aan het herhalen is. (+)

Sheila Sitalsing: Weer staan klinkende namen met belastingallergie in de krant, in al hun naakte gierigheid

Vroeger, niet eens zo lang geleden, was het assisteren van bedrijven, popsterren en andere vermogende partijen bij het ontwijken van de belastingautoriteiten een respectabele betrekking, schrijft Sheila Sitalsing. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3/week.

Als je schone stranden wilt, kun je de flesjes Rivella beter laten staan

Als ik Rivella was, zou ik mij achter de oren krabben, schrijft Teun van de Keuken.

Voor Roos Vonk is de aanval de beste verdediging

Al drie keer is ze tot de orde geroepen door het college van bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen. De laatste keer was toen ze de vleesindustrie vergeleek met de Holocaust. Hoogleraar Roos Vonk, schiet vaak uit de slof als ze onrecht ervaart. Ze is controversieel. 'Ik werk aan mijn diplomatieke kant.' (+)

Roos Vonk. Beeld Sanne de Wilde
Roos Vonk.Beeld Sanne de Wilde

'Ik wil de Coolblue van de erotiek worden'

Eric Idema is aardig op weg. Zijn webwinkel in seksspeeltjes groeit als kool. En steeds meer klanten zijn vrouw. (+)

Verslaggeverscolumn: In Wilbertoord staat geen enkele telefoonmast - dus zetten de bewoners er zelf een op

Toine Heijmans is in Wilbertoord. Afgelegen is niet het woord. Het is hier goed bewoond. Maar dit is wel een witte vlek op de kaartjes met telefoniebereik. Dit is de 'Bermudavierhoek' tussen Mill, Wanroy, Volkel en Landhorst, zegt Hans van Reijmersdal namens de Vereniging Wilbertoord. (+)

Eric Idema van EDC. Beeld Harry Cock / de Volkskrant
Eric Idema van EDC.Beeld Harry Cock / de Volkskrant
Meer over